ARRESTOS POLÈMICS

Brussel·les demana no utilitzar a la interpol per "silenciar" els turcs detinguts a Espanya

El portaveu de la Comissió Europea, Alexander Winterstein, diu que espera que el Govern de Madrid "apliqui les normes" en el cas de Dogan Akhanli i Hamza Yalçin, per als quals Turquia demana l'extradició

undefined39736898 picture taken on on march 8  2017 shows german autor of turk170819164309

undefined39736898 picture taken on on march 8 2017 shows german autor of turk170819164309 / HENNING KAISER

1
Es llegeix en minuts
Efe / Brussel·les

La Comissió Europea ha manifestat la seva confiança que Espanya «apliqui les normes» en el cas d’un escriptor i un periodista turcs detinguts en aquest país l’extradició dels quals demana Ankara, i ha sol·licitat no usar Interpol per «silenciar» reporters que s’oposen als seus executius. «Tenim confiança que Espanya apliqui les normes, i no creiem que s’hagi d’abusar d’organismes com Interpol per silenciar periodistes que estan en desacord amb els seus governs», va declarar ahir el portaveu de la Comissió Europea Alexander Winterstein.

El mateix president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, va dir dimarts que Turquia s’allunya de la UE «a passos de gegant», sense referir-se a aquesta qüestió en concret.    

Notícies relacionades

L’escriptor turcoalemany Dogan Akhanli va ser detingut el 19 d’agost en compliment d’una ordre d’arrest d’Interpol a petició d’Ankara per acusacions de terrorisme. El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu en va decretar la llibertat provisional, amb la retirada de passaport i obligació de fixar temporalment la seva residència a Madrid.

El periodista turcosuec Hamza Yalçin va ser detingut a Barcelona el dia 3 en compliment d’una altra ordre d’Interpol cursada per Turquia. L’Audiència Nacional va confirmar el dia 14 passat la presó provisional per al periodista a l’espera de la seva possible extradició a Turquia, on la Justícia l’acusa de dirigir un grup terrorista des de l’estranger.