CONSEQÜÈNCIES DE L'HURACÀ

Explosions en una planta química a Texas després del pas del 'Harvey'

La població ja havia sigut evacuada en un perímetre de tres quilòmetres

zentauroepp39868687 topshot   trucks make their way through flood waters on a ma170831122940

zentauroepp39868687 topshot trucks make their way through flood waters on a ma170831122940 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts

El grup empresarial francès Arkema ha confirmat dues explosions en una de les seves plantes químiques a la ciutat de Crosby, a Texas, afectada pel pas de l'huracà 'Harvey'. A més, ha afegit que hi ha risc que se'n produeixin més. Almenys una persona ha sigut hospitalitzada per inhalació de gasos.

Segons informen mitjans locals citant funcionaris del comtat de Harris, on s'ubica la planta, una columna de dens fum negre s'eleva des de les instal·lacions després de haver-se sentit les dues explosions.

Productes altament inflamables

La planta va patir una apagada diumenge passat que va afectar els generadors de reserva enmig de les fortes pluges que va provocar l'huracà 'Harvey' al seu pas per la zona. A partir de llavors, les instal·lacions es van quedar sense sistema de refrigeració per als seus productes químics, que són altament inflamables i es poden tornar volàtils a mesura que puja la temperatura a l'exterior, segons les fonts. Per això, la població ja havia sigut evacuada en un perímetre de tres quilòmetres.

Notícies relacionades

"Volem que els residents estiguin alerta, ja que el producte està emmagatzemat en múltiples localitzacions i es manté l'amenaça de més explosions", ha declarat Arkema, que demana als evacuats que no tornin a la zona "fins que les autoritats d'emergències anunciïn que és segur fer-ho".

El pas del 'Harvey' per l'estat de Texas ha deixat almenys 32 morts i danys que ja arriben almenys a 23.000 milions de dòlars (gairebé 20.000 milions d'euros), segons un estudi de l'agència Reuters.