TENSIÓ NUCLEAR

Pyongyang promet llançar nous míssils

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, diu que la prova del Hwasong-123 és com a resposta a les maniobres militars conjuntes entre EUA i Corea del Sud a la zona

zentauroepp39862775 correction   this picture from north korea s official korean170830130205

zentauroepp39862775 correction this picture from north korea s official korean170830130205 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Pequín

El dirigent de Corea del nord, Kim Jong-un, ha promès llançar més míssils per deixar clar a tot el món que el llançat aquest dimarts i que va sobrevolar el Japó abans de caure sobre el Pacífic no va ser un acte teatral, ni una excepció. 

En una declaracions recollides aquest dimecres per l'agència de notícies nord-coreana, KCNA, Jong-un afirma que el llançament de dimarts és "un preludi important per contenir Guam, la base avançada de la invasió". Guam és l'illa del Pacífic que forma part del territori nord-americà i que està al punt de mira de Pyongyang.

El líder nord-coreà també ha dit que la prova del míssil, un Hwasong-123, és una "mesura presa" com a resposta a les maniobres militars conjuntes que en l'actualitat estan portant a terme els exèrcits nord-americà i el sud-coreà a Corea del Sud. Pyongyang considera aquests exercicis, que són habituals, com un assaig general de la invasió del seu territori.

Les autoritats nord-coreanes han publicat aquest dimecres una vintena de fotografies del llançament del míssil. En una d'elles apareix un eufòric Kim Jong-un envoltat per diversos dels seus consellers.

 Menyspreu als seus veïns

Notícies relacionades

El consell de seguretat de l'ONU, que recentment va imposar noves sancions al règim de Corea del Nord, ha condemnat aquest dimecres el nou llançament descrivint-lo com un fet "escandalós". També el president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat que "totes les opcions estan sobre la taula", i que el règim de Pyongyang "ha mostrat el seu menyspreu als seus veïns, a tots els membres de les Nacions Unides i a les normes mínimes i acceptables de conducta internacional".

Mentrestant, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha qualificat el llançament del míssil com "una amenaça greu i sense precedents".