CATÀSTROFE CLIMÀTICA

Les fortes pluges causen més de 1.200 morts al sud de l'Àsia

El monsó que afecta l'Índia, Bangla Desh i el Nepal ha provocat grans inundacions i que milions de persones hagin hagut d'abandonar casa seva

El monsó ha provocat grans inundacions a l’Índia, Bangla Desh i el Nepal. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Agències / Nova Delhi

El monsó que des de fa un mes castiga el Sud-est Asiàtic, amb inundacions no vistes des de fa anys, ja ha causat la mort de 1.200 persones a l'Índia, Bangla Desh i el Nepal. La Creu Roja Internacional ha dit que les fortes pluges han afectat més de 7,4 milions de persones a Bangla Desh, on ha destruït més de 697.000 cases. Al Nepal, han perdut la vida 100 persones.

A l'Índia, el nombre de morts puja a més de 600, 514 a l'estat de Bihar, on més de 17 milions de persones s'han vist afectades. Les últimes dues setmanes, més de 8.300 pobles en una vintena de districtes de Bihar han patit les conseqüències de les pluges torrencials. A més, les autoritats han evacuat 854.936 persones, de les quals unes 25.000 continuen en campaments d'emergència establerts per les autoritats.

Corriments de terres

Notícies relacionades

A l'estat d'Uttar Pradesh, hi ha 109 morts i més de 2,5 milions d'habitants afectats. El primer ministre indi, Narendra Modi, va sobrevolar aquest diumenge algunes de les zones més afectades.

Els corriments de terres i les inundacions són habituals en l'època del monsó al sud de l'Àsia, on cada any, a més de víctimes, es registren importants danys materials.