GREUS INUNDACIONS

EUA reviu amb l'huracà 'Harvey' els dies nefastos del 'Katrina'

Més de 30.000 persones busquen recer en els refugis d'emergència després dels efectes devastadors de la tempesta tropical

El president Trump anticipa unes pèrdues econòmiques milionàries. / ATLAS VIDEO

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Més de 10 anys després que l'huracà 'Katrina' devastés Nova Orleans i les costes de Louisiana, els Estats Units tornen a reviure aquells nefastos dies. La tempesta tropical 'Harvey' està causant una enorme devastació a Texas, particularment a Houston i la seva àrea metropolitana, on viuen més de sis milions de persones. Àmplies zones de la ciutat han quedat convertides en llacs i l'agència federal d'emergències espera que en els pròxims dies més de 30.000 persones hagin d'allotjar-se en refugis d'emergència al veure com les seves vivendes quedaven inundades o destrossades per les precipitacions i els vents huracanats que 'Harvey' segueix deixant en la regió del Golf de Mèxic.

 

Més de 50 comtats de Texas s'han vist afectats per les inundacions massives, que fins ara han deixat cinc morts i han col·lapsat els serveis d'emergència, amb hospitals inutilitzats, carreteres submergides i veïns que fugen en canoes, matalassos o qualsevol estri flotant al seu abast. La situació és tan desesperada que les autoritats han començat a obrir dues preses dels voltants de la ciutat per por que es desbordin i inundin encara més el centre de Houston, malgrat que amb això agreujaran les penalitats de les comunitats que viuen a prop de les preses. "Aquest esdeveniment no té precedents i el seu impacte encara es desconeix, serà pitjor que tot el que hem experimentat mai", va afirmar el Servei Nacional de Meteorologia.

Notícies relacionades

 

'Harvey' encara no ha abandonat la regió. Les previsions apunten que podria deixar durant els pròxims dies 120 centímetres d'aigua més per milla quadrada i els meteoròlegs no descarten que la tempesta es traslladi durant la setmana a l'estat de Louisiana.