POLÈMICA A FRANÇA

La maquilladora de Macron ha costat a l'Elisi 26.000 euros en tres mesos

L'entorn del president francès admet que la xifra és elevada i estudia rebaixar la despesa

mbenach39797058 french president emmanuel macron reviews the presidential gu170825184906

mbenach39797058 french president emmanuel macron reviews the presidential gu170825184906 / Vadim Ghirda

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

L'aspecte jove d'Emmanuel Macron té un preu i els francesos s'han assabentat aquesta setmana del que li costa a l'erari públic la maquilladora personal del seu president: 26.000 euros en els tres mesos que el mandatari fa que és a l'Elisi.

A la secretaria general del palau presidencial han arribat dues factures en concepte de despeses de maquillatge, una de 10.000 euros i una altra de 16.000, segons ha revelat aquest dijous el setmanari ‘Le Point'.

Una xifra que ha confirmat a France TV Info un conseller de Macron. Per justificar una suma tan elevada l'Elisi argumenta que es tracta de serveis externs a què s'ha recorregut en els últims mesos per “la urgència del moment” després de l'arribada de Macron a la presidència.

La professional que s'ocupa de maquillar Macron, Natacha M., és la mateixa que s'encarregava de fer-ho durant la campanya presidencial, i fins ara no forma part de la plantilla de l'Elisi, com era el cas de la maquilladora de François Hollande, que tenia un sou net mensual de 6.000 euros.

La situació laboral de l'estilista podria canviar perquè, a més d'admetre que la quantitat de les factures és elevat, l'entorn del president està avaluant les necessitats que han sorgit durant aquests tres mesos i pensant en un dispositiu menys onerós.  

Tensa 'rentrée' 

No obstant, en vigílies d'una 'rentrée' política que s'augura tensa per l'aprovació de la reforma laboral i l'anunci de retallades, les despeses de maquillatge no són un bon preludi.

L'inici del curs polític serà decisiu per a un president que ha perdut en tres mesos 10 punts de popularitat. El Govern reduirà la despesa pública en 4.500 milions d'euros i s'ha proposat situar el dèficit en el 3% per complir els seus compromisos amb Brussel·les i tenir un mínim de credibilitat davant Berlín per reorientar la política de la Unió Europea cap a un vessant més social. 

El perruquer d'Hollande   

Notícies relacionades

Macron no és el primer president que genera polèmica per la despesa exorbitant dels seus estilistes. Segons va revelar en el seu moment el diari satíric ‘Le Canard Enchainé’, el perruquer personal de François Hollande rebia 9.895 euros bruts al mes perquè estava dedicat en cos i ànima les 24 hores del dia a l'escassa cabellera de l'anterior inquilí de l'Elisi.

I Nicolas Sarkozy, que havia optat com Macron per recórrer als serveis externs d'una maquilladora abans de contractar-la, pagava una factura de 8.000 euros mensuals per cuidar el seu aspecte davant les càmeres, segons 'Vanity Fair'.