TRAGÈDIA A LLATINOAMÈRICA

Almenys 10 morts i 30 desapareguts en un naufragi al Brasil

Un vaixell s'enfonsa amb 70 persones a bord quan navegava per un riu en una regió amazònica

zentauroepp39783085 bra05  porto de moz  brasil   23 08 2017   fotograf a cedida170824102750

zentauroepp39783085 bra05 porto de moz brasil 23 08 2017 fotograf a cedida170824102750

1
Es llegeix en minuts
Agències / São Paulo

Almenys 10 persones han mort i al voltant de 30 continuen desaparegudes després que l'embarcació en què viatjaven naufragués dimarts a la nit en un riu a l'estat amazònic de Pará, al nord del Brasil. Segons han dit alguns supervivents, hi va haver un vendaval, es va formar un remolí i l'embarcació va bolcar amb unes 70 persones a bord. Però altres fonts apunten que el vaixell es va enfonsar perquè portava excés de passatgers. Almenys 25 persones han pogut ser rescatades. 

Bruno Costa, un jove de 29 anys, va relatar a mitjans locals el moment de desesperació que es va viure quan l'embarcació va naufragar, ja que la lona que es va col·locar per resguardar els passatgers de la pluja va impedir que moltes de les persones aconseguissin sortir del navili.

Nens i dones entre les víctimes

Entre les víctimes hi ha dos nens i dues dones, ha confirmat a Efe Marcel Torres, assessor del municipi de Porto de Moz, un dels més pròxims al lloc de l'accident. Una vintena de persones van aconseguir arribar a les ribes del riu Xingú, segons la Secretaria de Seguretat Pública i Defensa Social (Segup) de Pará.

Notícies relacionades

Els equips de rescat, entre ells la Marina brasilera, continuen rastrejant la zona per salvar possibles supervivents de l'accident.

El navili 'Comandante Ribeiro' va salpar del municipi de Santarém, a l'oest de l'estat. L'embarcació tenia previst realitzar escales a les localitats de Monte Alegre i Prainha i el seu destí final era Vitória do Xingú, però va naufragar en una zona de difícil accés entre les ciutats Porto de Moz i Senador José Porfírio.