Trump: "KKK, neonazis i supremacistes blancs són criminals"

El president reacciona després de dos dies de fortes crítiques per no condemnar directament els racistes de la violència a Charlottesville

zentauroepp39661994 charlottesville  va   august 12  a man makes a slashing moti170813204352

zentauroepp39661994 charlottesville va august 12 a man makes a slashing moti170813204352 / CHIP SOMODEVILLA

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Després de dos dies de fortes crítiques per no condemnar directament els grups racistes per la violència d'aquest dissabte a Charlottesville (Virgínia), el president dels Estats Units, Donald Trump, ha corregit aquest dilluns el pas. En una declaració oferta per sorpresa a la Casa Blanca, Trump ha assegurat que "el racisme és el mal i els que causen violència en nom seu són criminals, incloent-hi el Ku Klux Klan, neonazis i supremacistes blancs".

Notícies relacionades

El president ha parlat després de mantenir una reunió amb el fiscal general, Jeff Sessions, i amb el nou director de l'FBI, Christopher Wray, que estan dirigint una investigació per determinar si les accions de James Alex Fields Jr. constitueixen un cas criminal d'odi en violació dels drets civils. Fields és el jove filonazi que va matar una dona de 32 anys i va deixar 20 ferits a l'atropellar amb el cotxe un grup de contramanifestants que eren a Charlottesville per respondre a la marxa racista "unir la dreta".  

Trump es va guanyar fortes denúncies, incloent-hi membres del Partit Republicà, per no assenyalar directament durant el cap de setmana la responsabilitat d'aquests grups. Dissabte va parlar de violència "de moltes bandes".