EL 'RUSIAGATE'

Trump carrega contra el seu ministre de Justícia i afirma que ha sigut "injust" amb ell

En una entrevista a 'The New York Times' retreu a Jeff Sessions que decidís apartar-se de la investigació dels vincles de la campanya de l'ara president amb Moscou

zentauroepp39366547 file   in this july 13  2017 file photo  attorney general je170720120519

zentauroepp39366547 file in this july 13 2017 file photo attorney general je170720120519 / Jacquelyn Martin

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El Russiagate, el fosc núvol posat sobre la Casa Blanca de Donald Trump, ha desfermat l’enèsima tempesta política del seu mandat. Obsessionat amb la investigació de la suposada trama de col·lusió de la seva campanya amb Rússia mentre el Kremlin interferia en les eleccions que el van portar fins al Despatx Oval, el president es va llançar dimecres en una diatriba pública contra el seu fiscal general, Jeff Sessions, la resta de la cúpula del Departament de Justícia i de l’FBI i el fiscal especial Robert Mueller. I amb una entrevista amb The New York Times, on va lamentar haver nomenat Sessions, Trump ha obert una crisi a la seva pròpia Administració.

El malestar de Trump amb Sessions era conegut des que l’antic senador, el primer a donar suport públic a la candidatura de l’empresari i un dels seus més vehements defensors, va anunciar al mes de març, quan ja era al capdavant del Departament de Justícia, que s’inhibiria de qualsevol investigació relacionada amb el Russiagate. 

Però fins a l’entrevista amb el Times Trump no havia sigut tan cristal·lí en la seva indignació amb el fiscal general, que va prendre la decisió d’inhibir-se després que es revelés que havia mantingut reunions amb l’ambaixador rus a Washington, cosa que havia negat rotundament durant el seu procés de confirmació. «Mai s’hauria d’haver recusat i si ho volia fer m’ho havia d’haver dit abans d’acceptar el càrrec i jo hauria escollit una altra persona», va declarar Trump, que va qualificar les accions de Jeff Sessions d’«extremadament injustes» amb ell.

CRÍTIQUES

Notícies relacionades

El xoc frontal de Trump amb Sessions així com crítiques al número dos de Justícia, al director en funcions de l’FBI i al fiscal especial Robert Muller que posen en qüestió que el president entengui la independència del braç judicial de la seva Administració van enxampar per sorpresa fins i tot el seu propi equip, que no per res tem les seves entrevistes amb els periodistes, on no hi ha guió que valgui. I ha obert una crisi que el lleial Sessions, malgrat tot, ha intentat mitigar.

El fiscal general va assegurar ahir que servir en el càrrec és «un honor» i que pretén «seguir fent-ho, mentre sigui apropiat». «Compartim de tot cor les prioritats del president Trump».