El règim de l'Aràbia Saudita investiga un vídeo d'una noia en minifaldilla al nord del país

El Comitè per a la Promoció de la Virtut i la Prevenció del Vici, policia moral al país ultraconservador, demana que es jutgi la dona per passejar-se amb "roba indecent"

1
Es llegeix en minuts

L'Aràbia Saudita investiga un vídeo d'una noia passejant en minifaldilla per una zona històrica del nord del país. En un comunicat, el Comitè per a la Promoció de la Virtut i la Prevenció del Vici, institució que s'encarrega de fer respectar les rígides normes morals saudites, ha indicat que la noia del vídeo anava vestida "sense tenir en compte els principis de la religió islàmica i els costums" del regne ultraconservador. Així mateix, ha informat que "ha enviat a les autoritats competents el cas de la noia que va estar per la zona històrica d'Ashkir", ubicada a uns 200 quilòmetres al nord-oest de la capital, Riad.

Notícies relacionades

La comissió estatal ha assegurat que ha sigut enviada una carta al governador de la zona i a la policia local perquè "prenguin les mesures adequades contra la dona i els que l'acompanyaven", que suposadament van filmar el vídeo. A les imatges apareix la noia vestida amb una faldilla per sobre dels genolls i una samarreta de màniga curta, passejant sense companyia de cap home en una zona arqueològica i al desert, cosa que ha provocat polèmica al país àrab, on les dones es tapen de cap a peus, inclosa la cara, i han de sortir al carrer sempre acompanyades d'un familiar de sexe masculí.

PROHIBIT CONDUIR

La radicals i extremes normes morals del wahhabisme, branca de l'islam que governa el ric país àrab, prohibeixen conduir a les dones saudites, o qualsevol estrangera que arribi o resideixi al seu territori. Les nacionals tampoc poden viatjar fora del país sense un home de la família o tutor. Aquestes són només algunes restriccions que limiten en gran mesura la seva llibertat, els seus drets i la seva participació en la vida social i en l'àmbit públic.