Trump amplia el seu equip legal a la Casa Blanca per respondre amb més força al 'Russiagate'

El president nomena un advocat especial, l'exfiscal TY Cobb, que tindrà com a missió gestionar i dirigir la resposta de la Casa Blanca a les suposades connexions amb Moscou

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Els 

Notícies relacionades

problemes per a Donald Trump pel Russiagate creixen i l’equip legal per intentar contenir-los també. La Casa Blanca va anunciar ahir el fitxatge d’un veterà advocat de Washington, Ty Cobb, que entra a l’ala oest amb el càrrec d’advocat especial. La nota oficial anunciant el nomenament només parla de la seva elecció per a un lloc «clau» i no dona detalls sobre les funcions que tindrà, però els mitjans, amb fonts oficials anònimes, asseguren que la missió de l’antic fiscal serà gestionar i dirigir la resposta de la Casa Blanca a les investigacions sobre la possible col·lusió de l’equip de Trump amb Rússia mentre Moscou interferia en les eleccions nord-americanes, així com coordinar-se amb l’advocat privat del president, Mark Kasowitz.

El nomenament envia un clar senyal de la situació cada cop més complexa que enfronta el president, que encara s’ha complicat més aquesta setmana després que se sabés que el seu fill gran, Donald Trump Jr., va mantenir el juny de l’any passat una reunió amb una advocada russa que va oferir informació comprometedora sobre Hillary Clinton i amb un lobbista russoamericà. Satisfà, a més, les inquietuds d’alts càrrecs de la Casa Blanca, insatisfets amb la capacitat de Kasowitz per lidiar només amb el Russiagate i que veuen en el fitxatge de Cobb el potencial d’alliberar el principal advocat del 1600 de Pennsilvània Avenue, Donald McGahn, per poder ocupar-se d’altres assumptes legals de la presidència.      RELACIÓ AMB ELS MITJANS 

Cobb, segons els mitjans nord-americans, s’encarregarà, entre altres qüestions, de la relació amb els mitjans i amb el Congrés, on diverses comissions investiguen la potencial col·lusió de la campanya de Trump amb Rússia. Així mateix, podria convertir-se en el principal enllaç legal de la Casa Blanca amb Robert Mueller, el fiscal especial nomenat per investigar el Russiagate, que des de fa unes setmanes també estudia si el president, que va acomiadar el director de l’FBI James Comey, va obstruir la justícia.       IMPRESSIONAT PER LA SEVA «AGRESSIVITAT»

L’advocat va ser entrevistat personalment aquesta setmana per Trump, a qui diuen que el va impressionar la seva «agressivitat» i que estarà agraït de tenir Cobb a Washington (Markowitz ha de traslladar-se des de Nova York per a les seves reunions amb el president). Un altre entrevistat va ser Emmet Flood, l’últim advocat especial que hi ,va haver a la Casa Blanca durant l’Administració de George W. Bush, també per respondre a investigacions del Congrés.