Trump assisteix a la desfilada de la Festa Nacional francesa

El president dels EUA, acompanyat de la seva dona, Melania, han ocupat la llotja oficial a la plaça de la Concòrdia

Trump assisteix a París a la desfilada militar de la Festa Nacional francesa / AFP / SAUL LOEB / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts

Donald Trump ha assistit aquest divendres a París a la tradicional desfilada de la Festa Nacional francesa convidat per Emmanuel Macron, en ocasió de la commemoració del centenari de l'entrada dels Estats Units en la primera guerra mundial amb els aliats.

El president Trump, que va arribar dijous al matí a la capital francesa, ha anat acompanyat per la seva dona, Melania, a la llotja oficial a la plaça de la Concòrdia, on els esperava la dona de Macron, Brigitte.

El cap de l'Estat francès ha arribat poc minuts després, després de recórrer l'avinguda dels Camps Elisis en un jeep militar descapotable des del qual ha saludat les tropes que li rendien honors i el públic, i després d'haver escoltat la Marsellesa -l'himne nacional- flanquejat, entre altres, pel seu primer ministre, Edouard Philippe, i per la ministra de Defensa, Florence Parly. Macron i Trump s'han saludat i han intercanviat unes paraules.

Notícies relacionades

En homenatge al paper dels Estats Units en la victòria dels aliats en la primera guerra mundial, la parada militar en terra l'han obren un grup de militars nord-americans. També han sobrevolat el cel de l'avinguda dels Camps Elisi vuit caces nord-americans (sis F-16 i dos F-22) just després del pas de nou Alphajet de la Patrulla de França. La desfilada ha durat dues hores i hi han participat  3.720 militars, 149 vehicles, 62 motos, 241 cavalls, així com 63 avions i 29 helicòpters.

Les persones que aquest matí han volgut entrar al perímetre dels Camps Elisis han hagut de passar controls i han estat tancades una quinzena d'estacions de metro i de trens de rodalia.