Trump defensa que la seva filla el substituís en la taula de líders del G-20

El mandatari assegura que Merkel va autoritzar el relleu

zentauroepp39223397 775004210  hamburg  germany   08 07 2017   ivanka trump  l  170708140256

zentauroepp39223397 775004210 hamburg germany 08 07 2017 ivanka trump l 170708140256 / SEAN GALLUP POOL

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA, Donald Trump, va defensar aquest dilluns que la seva filla Ivanka, que també és la seva assessora, el substituís temporalment en les sessions de la cimera de líders del G-20 celebrada a Hamburg (Alemanya), després de nombrosos comentaris al respecte.

"Quan vaig sortir de la Sala de Conferències per a reunions curtes amb el Japó i altres països, vaig demanar a Ivanka que ocupés el seient. Molt comú. ¡Angela M. (Merkel) hi està d'acord!", va explicar Trump a través del seu compte personal de Twitter.

Ivanka Trump, filla gran i assessora del president, va seure al lloc reservat per al seu pare a la taula principal de la cimera dissabte quan el mandatari es va absentar temporalment de la sessió plenària per anar a les reunions bilaterals que tenia programades.

És habitual que en aquest tipus de trobades algun alt càrrec ocupi de forma provisional el lloc d'un cap d'Estat o de Govern quan aquest no està present, per no deixar buit el seient.

MERKEL NO S'HI FICA

La cancellera alemanya, Angela Merkel, al ser preguntada al respecte, va indicar que entra dintre de les competències de cada delegació decidir qui dels seus integrants substitueix el president en cas d'absència.

"És obvi que Ivanka treballa a la Casa Blanca", va postil·lar Merkel.

Notícies relacionades

Mentrestant, en un altre tuit, Trump va suggerir que els comentaris als mitjans serien molt diferents si les protagonistes dels fets haguessin sigut la seva rival demòcrata en les eleccions presidencials, Hillary Clinton, i la filla d'aquesta, Chelsea.

En aquest cas, els "Fake News", com qualifica Trump la majoria dels principals mitjans de comunicació dels EUA, ja estarien promovent una candidatura de Chelsea Clinton a la Casa Blanca, segons el mandatari.