CIMERA DEL G-20

Rajoy defensa cooperar amb els països d'origen per frenar la immigració il·legal

El president espanyol rep l'encàrrec de Merkel de parlar sobre migració al G-20

jgblanco39204244 german chancellor angela merkel welcomes spain s prime minis170707103901

jgblanco39204244 german chancellor angela merkel welcomes spain s prime minis170707103901 / ODD ANDERSEN

1
Es llegeix en minuts
R. M. S. / HAMBURG (ENVIADA ESPECIAL)

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha pres la paraula aquest dissabte per tercera vegada davant els líders del G-20 i ho ha fet sobre immigració i per encàrrec de l'amfitriona de la cimera que se celebra a Hamburg, la cancellera alemanya, Angela Merkel. En la primera sessió de la cimera, divendres, Rajoy es va dirigir als seus col·legues per parlar primer de la lluita contra el terrorisme a les xarxes socials (al matí) i després sobre el protagonisme del lliure comerç internacional per al creixement de l'economia espanyola (a la tarda).

Notícies relacionades

En la seva al·locució davant el plenari per a temes d'immigració, Rajoy ha insistit en la importància d'abordar el problema migratori a partir dels països d'origen, atenent les seves "causes profundes" i els problemes de pobresa, analfabetisme i subdesenvolupament, sobretot entre els més joves. En aquest sentit, el president espanyol també ha fet una defensa de la proposta de Merkel en aquesta cimera d'impulsar els anomenats acords compactes d'associació, en què l'ajuda als països d'origen es condiciona al fet que aquests adoptin mesures davant l'emigració i en què també es busca la implicació del capital privat.  

El president ha parlat de la lluita contra el tràfic il·legal de persones a través de la cooperació, així com d'afavorir el retorn "segur, ràpid i humanitari" a les persones que no es puguin quedar en territori europeu, alhora que es garanteix "la integració" als que obtenen l'assentament legal.