CIMERA INTERNACIONAL

Rajoy pren la paraula al G-20 contra l'adoctrinament terrorista a través d'internet

Els líders mundials inicien a Hamburg els seus treballs de coordinació de les seves polítiques

zentauroepp39206068 hbg762 hamburgo  alemania  07 07 2017  vista general del  re170707124812

zentauroepp39206068 hbg762 hamburgo alemania 07 07 2017 vista general del re170707124812 / FRIEDEMANN VOGEL POOL

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, ha pres la paraula en la primera reunió de treball de la cimera del G-20 a Hamburg, amb el terrorisme com a tema de fons. A aquesta reunió només hi estaven convocats els membres nats del G-20 (les 19 economies més importants del món i la UE), si bé Espanya, que pren part en aquestes cimeres en qualitat de convidat permanent, també hi ha participat.

El president s'ha referit a la lluita contra el terrorisme a través d'internet i ha posat com a exemple la legislació espanyola, amb un codi penal que ja tipifica com a delicte les activitats d'adoctrinament i enaltiment del terrorisme a través de les xarxes socials. Rajoy també ha posat l'accent en la lluita contra els mecanismes de finançament de les activitats terroristes després que Espanya hagi presidit fins al 30 de juny el GAFI, un organisme internacional de lluita contra el blanqueig de capitals.

El president espanyol també ha subratllat la importància del reconeixement de les víctimes i del seu testimoni en la lluita contra el terrorisme, un aspecte que -segons fonts de la delegació espanyola al G-20- podria quedar reflectit finalment en el comunicat final de la cimera a instàncies d'Espanya.

TRUMP S'ENCALLA A L'ALFOMBRA VERMELLA

Notícies relacionades

Els treballs dels líders mundials que participen en la cimera del G-20 a Hamburg s'han posat en marxa aquest divendres després de la tradicional foto de família de tots ells, convocats per a l'amfitriona de torn, la cancellera alemanya Angela Merkel. El president dels EUA, Donald Trump, sobre el qual se centra tota l'atenció internacional, ha protagonitzat una certa anècdota amb motiu de la citada foto de família. Després de saludar Merkel a l'alfombra vermella prèvia a l'estrada on tots els líders anaven a posar, Trump s'ha quedat estàtic al costat de la cancellera somrient llargament davant els fotògrafs fins que la mandatària alemanya l'ha hagut de convidar a seguir la seva passejada davant l'estrada, cosa que ha fet saludant amb doble satisfacció els redactors gràfics.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha ocupat el seu lloc a la foto de família ubicat entre el turc Recep Erdogan i el sud-africà Jacob Zuma, en una fila que acabava, a l'esquerra, amb el rus Vladímir Putin i el mexicà Enrique Peña Nieto. El president Trump ha sigut situat entre l'amfitriona, Angela Merkel, i la britànica Theresa May.