Arthur, el nen brasiler que ha sobreviscut després de ser ferit de bala a l'úter de la seva mare

Claudineia dos Santos, embarassada de nou mesos, es va veure atrapada en un tiroteig entre narcotraficants i policies a Rio de Janeiro i també es recupera en un hospital

bebe

bebe

2
Es llegeix en minuts

Claudineia dos Santos Melo, de 28 anys, es va veure atrapada divendres passat en un tiroteig entre traficants de droga i policia a l'entrada de la favela Lixão, al municipi de Duque de Caxias, a Rio de Janeiro. Un bala perduda va tocar la noia, que estava embarassada de nou mesos. El projectil va entrar pel costat esquerre del maluc de Dos Santos, li va perforar l'úter i va travessar el cos del seu fill a punt de néixer. La bala va ferir el nen al cap, li va esquinçar l'orella, va impactar al tòrax i li va afectar dues vèrtebres de la columna, informa la BBC.

La noia va ser traslladada d'urgència a un hospital on se li va practicar una cesària d'emergència. "Està paraplègic, però tot pot passar en la vida d'aquest nen", afirma el ginecòleg José Carlos Oliveira, secretari municipal de Salut de Duque de Caxias, que és el metge encarregat de seguir l'evolució de la criatura. "Que aquest nen hagi sobreviscut és un miracle. Es recuperarà", diu Oliveira, que assegura que en els seus més de 30 anys com a professional "no havia vist mai res igual".

El nen, que es diu Arthur, està ingressat en estat greu a l'hospital estatal Adán Pereira Nunes. Respira amb ajuda d'aparells. "Els familiars són aquí tots junts resant", explica el germà de Claudineia, Leonardo dos Santos. "S'ha de tenir fe en Déu que Arthur reaccionarà bé als tractaments". La mare està estable i s'alimenta normalment. Presenta una fractura a l'os ilíac, però no necessitarà cirurgia.

VIDA HUMIL

Després del que va passar, Leonardo té l'esperança que la seva germana deixi Rio i torni a la petita ciutat on viu la seva família, Lucena, a Paraíba. Aquí la vida és tranquil·la, "humil" i tothom es coneix, explica. Claudineia havia deixat Paraíba fa uns anys i va arribar a Rio "per buscar un futur millor", explica el germà.

Notícies relacionades

Segons dades de la premsa brasilera, fins a mitjans de maig d'aquest any, 66 persones han mort o han sigut ferides per bales perdudes a la regió metropolitana de Rio. A principis de juny, 30 dies abans que Claudineia caigués ferida, Michele dos Santos Salas, que estava al sisè mes de gestació, va rebre el tret d'una bala al tòrax, al municipi de Nova Iguaçu, a l'estat de Rio de Janeiro. La seva filla no va sobreviure al part prematur.

Des del mes de gener del 2016, 14 nens han mort a causa de l'impacte d'una bala perduda a Rio, segons l'oenagé Rio de Paz. Antonio Carlos Costa, fundador de Rio de Paz, considera "xocant" la "indiferència" de la societat, i creu que un crim com aquest portaria el poble al carrer en països europeus o als Estats Units. "Aquestes morts no mobilitzen la classe mitjana perquè la majoria de vegades passen a les faveles", diu. "És un dolor de pobres, una desgràcia soferta per pobres".