VETO MIGRATORI

Els Estats Units deneguen el visat a un grup d'estudiants afganeses que anaven a competir en un concurs de robòtica

Les adolescents ja van tenir problemes amb els materials, que van ser retinguts durant mesos a la frontera sota sospites de terrorisme

img 20170628 002918

img 20170628 002918

1
Es llegeix en minuts

L'administració dels Estats Units ha denegat el visat a un equip de sis adolescents afganeses que anaven a competir en un concurs internacional de robòtica. 

Les estudiants ja s'havien trobat amb alguna trava fa uns mesos quan el paquet enviat des dels Estats Units amb els materials per a la competició va quedar paralitzat uns mesos a la duana sota sospita de terrorisme i es van veure obligades a improvisar el seu robot amb materials casolans. La resta de participants van rebre la caixa de materials al mes de març, cosa que ja els havia creat un cert desavantatge. 

500 KM PER ACONSEGUIR EL VISAT

Notícies relacionades

La competició, que se celebrarà a Washington D.C. aquest any per primera vegada, és un intent d'acostar els joves a la ciència, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques. L'equip d'adolescents, després d'aconseguir el permís dels seus pares per viatjar, va haver de desplaçar-se en dues ocasions a més de 500 quilòmetres de casa seva, fins a l'ambaixada nord-americana a Kabul, malgrat que la zona havia sigut marcada com a objectiu de bombardejos. 

Tot i que semblava que finalment les noies aconseguirien arribar a temps als Estats Units per a la competició, fa uns dies van rebre la devastadora decisió que els havien denegat els visats. "Es van passar el dia plorant", explica Roya Mahboob, fundadora de l'empresa de ‘software’ Citadel, principal impulsora de l'equip i primera dona al capdavant d'un negoci tecnològic a l'Afganistan.