18 morts en un accident d'autocar a Alemanya

La col·lisió amb un camió ha deixat fins a 30 ferits, alguns de gravetat, i el vehicle ha quedat calcinat

La policia alemanya ha confirmat avui que hi ha diversos morts en l’accident de trànsit d’aquest matí. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Matí tràgic a Alemanya. Almenys 18 persones han mort en un aparatós accident de trànsit quan l'autocar en què viatjaven ha xocat contra un camió que estava parat en una retenció i s'ha incendiat a la localitat de Münchberg, al sud del país.

Tot i que les morts encara no estan confirmades i en un principi s'ha parlat de "desapareguts", la policia dona per fet que les persones que no han pogut ser rescatades i han quedat atrapades dins del vehicle en flames han mort. "Les persones restants probablement han mort a causa de les flames", han assegurat la policia i la fiscalia en un comunicat conjunt. El portaveu dels bombers ha apuntat en la mateixa direcció ja que, després de la col·lisió, l'autocar ha quedat calcinat.

30 FERITS

A més d'aquesta alta xifra de morts, l'accident produït cap a les 7 del matí a l'autopista A-9 també ha deixat fins a 30 ferits. Segons han apuntat les autoritats locals, diversos d'ells són de gravetat i han sigut traslladats a l'hospital. Diverses ambulàncies i helicòpters s'han desplaçat al lloc dels fets. Després del sinistre, l'autopista ha sigut tallada en totes dues direccions.

Notícies relacionades

A l'autocar hi viatjaven 46 passatgers i dos conductors. Provinent de la regió d'Oberlausitz, l'autocar havia fet parada aquest matí a la localitat de Dresden, on havia recollit més passatgers.

Després de saber-se els fets el ministre de Transport, Alexander Dobrindt, ha abandonat la reunió del seu partit a Berlín per dirigir-se a Münchberg, a l'estat de Baviera, on l'espera el ministre de l'Interior bavarès, Joachim Herrmann. La policia encara desconeix les causes de l'accident.