AL NORD-OEST DEL PAÍS

Almenys sis morts en el naufragi d'un vaixell a Colòmbia

Entre 16 i 31 persones segueixen desaparegudes després de l'enfonsament d''El Almirante' a l'embassament de Guatapé

colombia

colombia

2
Es llegeix en minuts

Una embarcació amb unes 170 persones a bord, 'El Almirante', va naufragar aquest diumenge a l'embassament de Guatapé, una localitat turística situada a 80 quilòmetres de Medellín, al nord-oest de Colòmbia, segons han informat fonts oficials. De moment encara es desconeixen les causes de l'enfonsament, del qual diversos mitjans locals han publicat imatges. 

El balanç provisional era d'almenys sis morts i d'entre 16 i 31 desaparegudes. Diverses embarcacions es van acostar fins a la nau accidentada per poder auxiliar els passatgers, mentre arribaven al lloc del sinistre els equips de bombers i de salvament.  

SENSE ARMILLA SALVAVIDES  

El capità de bombers d’Envigado va anunciar que es van posar immediatament en marxa tots els grups de resposta i auxili. Per la seva part, la secretària del Govern d’Antioquia, Victoria Eugenia Ramírez va assegurar que l’embarcació «no va xocar contra un altre vaixell, només es va submergir». En la seqüència de les imatges captades per un videoaficionat s’aprecia perfectament com l’embarcació, de quatre nivells, va enfonsant-se mentre els passatgers van intentant pujar a la coberta més alta. També es veu que cap d’ells porta armilla salvavides. 

«De sobte el vaixell es va escorar i es va començar a enfonsar. Ja al final es va partir del tot i tothom estava com boig», va manifestar un dels supervivents a l’emissora Radio Caracol. Aquest mateix testimoni va confirmar que ningú a bord portava una armilla salvavides. 

En l’operatiu de rescat hi va participar el Departament Administratiu del Sistema de Prevenció, Atenció i Recuperació de Desastres (Dapard), la Força Aèria, Armada Nacional, Exèrcit Nacional i Policia, així com bombers de Guatapé, el Peñol, San Rafael i Marinilla. 

ZONA MOLT FREQÜENTADA

Notícies relacionades

Ahir també hi havia confusió quant al nombre de passatgers que viatjaven a bord de l’embarcació. Mentre l’empresa propietària parlava de 150 persones diversos mitjans xifraven en 200 persones els passatgers d’El Almirante. Es dona la circumstància, a més, que avui dilluns és festiu a Colòmbia i ahir diumenge aquella zona estava molt freqüentada per turistes de cap de setmana. 

En aquest embassament, que es va construir en dues fases i que ocupa gran part del terme municipal de Guatapé, s’hi practiquen nombrosos esports nàutics, a més de passejades en llanxes a motor, motos aquàtiques i iots. Una de les activitats més sol·licitades pels turistes és justament el recorregut per les aigües color verd maragda del pantà en vaixells que compten amb totes les comoditats a bord.