RETROCÉS EN LA RELACIÓ

Cuba qualifica d'"espectacle grotesc" el discurs de Trump

Els canvis anunciats divendres pel president dels EUA impliquen aturar les activitats comercials amb les empreses relacionades amb l'Exèrcit

zentauroepp38967037 a7 viena  austria   19 06 2017   el ministro de relaciones e170619184152

zentauroepp38967037 a7 viena austria 19 06 2017 el ministro de relaciones e170619184152 / CHRISTIAN BRUNA

1
Es llegeix en minuts

El ministre cubà de Relacions Exteriors, Bruno Rodríguez, ha qualificat el discurs del president nord-americà, Donald Trump, d'"espectacle grotesc" i ha assegurat que el Govern de l'illa continuarà treballant per la millora de les relacions amb els Estats Units. 

Segons el ministre, les noves restriccions imposades pel Govern dels EUA als seus particulars i empreses per vetar els negocis amb empreses vinculades a les Forces Armades de Cuba també perjudicaran el sector privat de l'illa. "A Cuba és impossible perjudicar el sector estatal de l'economia sense afectar el cooperativisme, els privats (treballadors per compte propi) i les petites empreses", ha afirmat en una roda de premsa a Viena.

PERJUDICARÀ CUBA

Notícies relacionades

Els canvis anunciats pel president Trump, divendres passat a Miami, "perjudicaran especialment els sectors amb els quals Cuba té més interès a relacionar-se", ha vaticinat Rodríguez. En aquest sentit, ha destacat que per una banda els Estats Units intenten imposar a Cuba el capitalisme, mentre per l'altra ataquen les empreses privades a l'illa, encara que també ha assegurat que les seves mesures "perjudicaran els interessos dels nord-americans".

"És curiosa la paradoxa, perquè Trump ha dit que la seva prioritat són els ciutadans nord-americans i la creació d'ocupació, però amb aquestes mesures fa el contrari", ha sentenciat el cubà.