PATEIX DANYS NEUROLÒGICS

L'estudiant nord-americà alliberat en coma per Corea del Nord va ser torturat

Els pares del noi, que havia sigut condemnat a 15 anys de treballs forçats per intentar robar un cartell de propaganda, han assegurat que pateix danys neurològics

1
Es llegeix en minuts

L'estudiant universitari nord-americà alliberat, en coma, aquest dimarts per Corea del Nord ha patit danys neurològics greus i tortures en els 17 mesos de detenció, segons ha assegurat el seu pare aquest dijous. 

Otto Warmbier, de 22 anys, està estable malgrat estar rebent tractament al Centre Mèdic de la Universitat de Cincinnati, segons ha assegurat la portaveu del centre, Kelly Martin. El noi va ser detingut durant la nit de Cap d'any del 2015, acusat d'haver robat un cartell propagandístic d'una zona reservada per a treballadors de l'hotel de Pyongyang on s'allotjava. 

NO ES CREUEN LA VERSIÓ OFICIAL

El pare del noi ha assegurat que la família no es creu la versió nord-coreana segons la qual el seu fill va entrar en estat comatós després de contraure botulisme i haver-li subministrat una pastilla per poder agafar el son. "No ens creiem res del que han dit", ha assegurat Fred Warmbier. 

Notícies relacionades

"Fins i tot si et creus la seva explicació de botulisme i una pastilla per dormir que causa un coma, i nosaltres no ens ho creiem, no hi ha excusa perquè qualsevol nació civilitzada li negués tractament mèdic", ha dit Warmbier en una roda de premsa a l'escola d'educació secundària en què es va graduar el seu fill a Cincinnati (Ohio). Tant ell com la seva dona van sentir "incredulitat" i "xoc" quan van saber que el seu fill estava en coma, segons ha explicat davant els mitjans.

El pare també va agrair al president dels Estats Units, Donald Trump, el seu suport per aconseguir l'alliberament del seu fill, i ha revelat que el mandatari li va telefonar aquest dimecres.