LA NOVA ADMINISTRACIÓ DELS EUA

'Covfefe', l'erràtic tuit de Trump que desferma les burles a les xarxes

'Covfefe', l'erràtic tuit de Trump que desferma les burles a les xarxes

AP / PABLO MARTINEZ MONSIVAIS (AP)

2
Es llegeix en minuts

Donald Trump s'ha superat a si mateix a Twitter. El seu últim tuit, escrit poc després de la mitjanit, erràtic i incomplet, ha desfermat tota mena de burles a les xarxes.

"Malgrat la constant 'covfefe' negativa de la premsa", ha tuitejat Trump a les 00.06 hores. Presumiblement, el president dels EUA volia escriure 'coverage' (cobertura), en lloc de la paraula inexistent 'covfefe'. Aquest missatge incoherent, i incomplet, ha sigut publicat a una hora poc habitual per a Trump, que sol utilitzar Twitter els matins com a principal mitjà de difusió. Ràpidament el tuit ha desfermat les burles a internet. Malgrat això, Trump ni l'ha esborrat, ni l'ha corregit o explicat. Almenys per ara.

Més de 80.000 retuits,100.000 'm'agrada' i 30.000 respostes ha sigut l'impacte immediat que ha tingut el tuit en només unes hores després de la seva publicació. El 'hashtag' #covfefe s'ha convertit en 'trending topic' a Twitter als Estats Units.

"Ha passat una hora des que el president ha tuitejat això. És el deure de la premsa #covfefe amb coratge aquesta nova era històrica", ha escrit amb ironia el mitjà 'Fusion', un dels primers a fer-se ressò de l'últim tuit del magnat. 'Fusion' ha llançat una enquesta per determinar la pronunciació d'aquesta estranya paraula.

Amb més de 21.000 vots rebuts, "cov-FEE-fee" i "cov-FEH-fay" lideraven amb un 37% i un 36% respectivament cada opció del sondeig, mentre que només un 27% d'usuaris optaven per "COV-fee".

"#Covfefe és el nom en clau del president Steve Bannon a l'FBI", tuitejava un usuari, mentre que un altre responia: "Ho dic de debò. A partir d'ara només ens hauríem de referir a ell com a 'president Covfefe".

També han sigut molts els jocs de paraules amb el lema de campanya de Trump 'Make America great again'.

Notícies relacionades

Més enllà de la mofa per la paraula, altres es preguntaven per què el missatge seguia en línia una hora i mitja després de ser publicat. "¿Quant temps ha de passar fins que algú del seu equip tingui les pilotes de trucar a la porta de la seva habitació?", es preguntava un usuari.

Trump ha fet de Twitter el seu principal mitjà de difusió tant amb la premsa com amb els ciutadans, però el seu ús poc ortodox per a un mandatari nord-americà està envoltat de permanent polèmica. Sense anar més lluny, aquest dimarts el president va carregar contra Alemanya després del seu viatge a Brussel·les i Itàlia, en què han quedat patents les seves diferències amb els socis europeus. "Tenim un dèficit comercial enorme amb Alemanya, i a més ells paguen molt menys del que haurien de pagar a l'OTAN i militar. Molt dolent per als EUA. Això canviarà", va assegurar Trump en el seu tuit el mateix dia que es feia pública la dimissió del cap de Comunicació de la Casa Blanca.