MÉS DE DOS MILIONS DE VISITES

Un vídeo antigihadista amb motiu del Ramadà es viralitza

L'espot, del gegant kuwaitià Zain Telecom, promou la tolerància i rebutja la violència terrorista

Un vídeo musulmà contra el terror gihadista es viralitza a l’inici del Ramadà. / ZAIN TELECOM

1
Es llegeix en minuts

Amb ocasió de l'inici del Ramadà, que segueixen milions de musulmans arreu del món, i fresc en la memòria el brutal atemptat terrorista a Manchester, l'empresa de telecomunicacions àrab Zain Telecom ha difós un anunci antigihadista que en a penes tres dies s'ha viralitzat. A Youtube acumula més de dos milions de visualitzacions i ha sigut compartit més de 4.000 vegades a Facebook.

 

El vídeo, difós divendres, pretén promoure la tolerància i rebutjar la violència terrorista en un moment que coincideix amb el mes de dejuni del Ramadà, un període que crida els fidels a la pietat i el recolliment.

L'espot, protagonitzat per ciutadans de països àrabs, mostra un terrorista suïcida preparant-se per a un atemptat. Al kamikaze el segueix una multitud que proclama "venera Déu amb amor i no amb terror". "Heu omplert els cementiris amb els nostres nens i heu buidat les classes de les nostres escoles", diu un nen en un missatge clar als gihadistes. "Sigues amable en la teva fe", "enfronta't al teu enemic amb pau, no amb guerra", "bombardegem la violència amb el perdó, l'odi amb l'amor", són altres missatges del vídeo.

Notícies relacionades

Pel vídeo desfilen escenes de terror d'atemptats reivindicats per organitzacions gihadistes, com l'Estat Islàmic i Al-Qaida, a l'Iraq, l'Aràbia Saudita o Jordània, i escenes de la guerra de Síria.

Zain, un dels gegants de les telecomunicacions, té presència no només a Kuwait, sinó també a l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs, l'Iraq, Jordània, el Líban, el Sudan i el Marroc.