El cicló Mora causa 200 morts a Sri Lanka i l'Índia i amenaça Bangla Desh

Molts pobles han quedat aïllats per les inundacions i els esllavissaments

zentauroepp38635858 sri lankan residents make their way through floodwaters in k170529130145 / ISHARA S KODIKARA

zentauroepp38635858 sri lankan residents make their way through floodwaters in k170529130145
Molts rius s’han desbordat i han arrasat les poblacions adjacents.

/

1
Es llegeix en minuts

Almenys 200 persones han mort a l'Índia i Sri Lanka pel pas del cicló Mora, que ara es dirigeix al nord de Bangla Desh. Les autoritats de Dacca han advertit que a les zones costaneres hi pot haver serioses inundacions demà dimarts, quan s'espera que el cicló toqui amb més intensitat terra ferma.

Notícies relacionades

Les inundacions i els esllavissaments, després de dies d'intenses pluges, han causat la mort de 169 persones a Sri Lanka, on l'aigua ha arribat a sobrepassar les teulades de les cases i ha tallat l'accés a molts pobles que han quedat aïllats, i han afectat més de mig milió de persones, la majoria treballadors del cautxú.

POBLES AÏLLATS

A la localitat d'Agalawatte, situada a 74 quilòmetres al sud-est de Colombo, la capital, han perdut la vida 53 veïns i 58 continuen desapareguts. "No hi ha accés al nostre poble. Moltes cases han quedat sepultades sota el fang", ha dit Mohammad Abdul·là, un veí del poble. A l'estat indi de Bihar, el cicló ha provocat la mort de 24 persones i les pluges torrencials segueixen afectant diversos estats del nord-est de l'Índia.