LA LLUITA CONTRA EL TERRORISME

La policia publica fotos de l'autor de l'atemptat de Manchester el dia de la massacre

Els investigadors demanen la col·laboració ciutadana per reconstruir els passos de Salman Abedi els dies previs a l'atac

manchester

manchester / - (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La policia britànica ha fet públiques fotos de Salman Abedi, l'autor de l'atemptat terrorista al Manchester Arena, captades per una càmera de vigilància la nit de la massacre. Els investigadors han demanat la col·laboració ciutadana per reconstruir els passos d'Abedi els dies previs a l'atac que va acabar amb la vida de 22 persones, la majoria nens i adolescents, al final del concert d'Ariana Grande.

En un comunicat, els investigadors demanen a la ciutadania que aporti tota la informació que pugui sobre el terrorista suïcida des del 18 de maig, data en què va tornar al Regne Unit procedent de Líbia. La policia també investiga els suports que va tenir el kamizake. De moment hi ha 11 detinguts. Fonts de la família del jove citades per l'agència AFP han explicat que Abedi era a Líbia quatre dies abans de l'atemptat i la policia alemanya ha assenyalat que va fer escala a Düsseldorf en el seu viatge de tornada al Regne Unit.

Notícies relacionades

Abedi va llogar un apartament al centre de Manchester des d'on es va dirigir al Manchester Arena per cometre l'atemptat. Aquest apartament centra les investigacions de la policia, que creu que va ser el lloc on va muntar l'artefacte explosiu que va utilitzar en l'atemptat, que ha sigut reivindicat per l'Estat Islàmic.

Entre els detinguts hi ha el pare i un germà d'Abedi, tots dos arrestats a Líbia.