DEFENSA DELS TREBALLADORS

El Papa diu que acomiadar gent per sanejar una empresa "no és de bon empresari"

"Donar feina mal pagada a la gent és anticonstitucional", assegura davant dels treballadors d'una siderúrgia italiana

 

 

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc ha defensat davant dels treballadors d'una empresa de siderúrgia a Gènova (Nord d'Itàlia) -fins on s'ha desplaçat per fer una visita apostòlica- que acomiadar la gent per sanejar l'empresa no és de "bon empresari".

"Qui pensa resoldre els problemes de la seva empresa acomiadant la gent no és un bon empresari", ha assenyalat Francesc en la seva primera trobada a la ciutat italiana, on també es reunirà amb bisbes de la regió.

"Itàlia és una república democràtica fundada sobre el treball", ha dit el Pontífex des de la planta de l'Ilva, una empresa que ha sigut actualment intervinguda per l'Estat italià per la seva delicada situació econòmica.

Per al Papa, "donar feina mal pagada a la gent és anticonstitucional". D'aquesta manera, ha demanat "feina per a tothom" i ha reiterat que "sense feina per a tothom no hi haurà dignitat".

Notícies relacionades

Així mateix, ha assenyalat que jubilar-se "a l'edat justa és un acte de justícia" i ho ha contraposat a la situació de qui és acomiadat abans de temps, fet que ha catalogat com un acte "contra la dignitat de la persona".

Està previst que durant el seu viatge a Gènova, el Papa es reuneixi amb els bisbes de la regió de Ligúria i celebri una missa abans de tornar al Vaticà.