Trump: "Els alemanys són dolents, molt dolents"

El president dels EUA carrega contra el país europeu perquè "ven molts cotxes" en territori nord-americà

dcaminal38599175 u s  president donald trump   r  walks with the president of170525105233

dcaminal38599175 u s president donald trump r walks with the president of170525105233 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha qualificat de "molt dolents" els alemanys per vendre molts cotxes als Estats Units, segons informa la revista 'Der Spiegel'. "Els alemanys són dolents, molt dolents", va dir Trump al president de la Comissió Europea, Jean Claude Junker, i a altres responsable de la Unió Europea, entre ells el president del Consell Europeu, Donald Tusk, durant la reunió que van tenir a Brussel·les.

"Mireu els milions de cotxes que venen als Estats Units. Horrible. Ho frenarem", va dir el mandatari nord-americà, segons explica el setmanari alemany citant testimonis de la conversa. Juncker va respondre a Trump dient-li que el lliure intercanvi és bo perquè afavoreix a tothom.

Ni la Casa Blanca ni el Govern alemany han comentat el que publica 'Der Spiegel'. Trump i la cancellera Angela Merkel es tornaran a veure avui a la cimera del G7 a Taormina, Sicília.

EXCEDENTS COMERCIALS

Notícies relacionades

Durant la campanya electoral que el va portar a la Casa Blanca, Trump ja va criticar Alemanya pels excedents comercials que afavoreixen el país europeu. Fins i tot va arribar a amenaçar amb imposar taxes duaneres als productes alemanys com a represàlia.

Malgrat haver qualificat d'"excel·lent" la reunió que va mantenir el març passat amb Merkel a Washington, Trump no ha deixat de carregar contra el Govern de Berlín, a qui acusa, a més, de "deure una suma enorme de diners" a l'OTAN i als Estats Units.