Morrissey sobre l'atemptat a Londres: "Els polítics no tenen por perquè mai són les víctimes"

El cantant britànic critica la primera ministra i la reina

monmartinez38585238 files  this file photo taken on march 30  2017 shows british170524162429

monmartinez38585238 files this file photo taken on march 30 2017 shows british170524162429 / JULIO CESAR AGUILAR

1
Es llegeix en minuts

El músic anglès Morrissey ha publicat un comunicat en què reflexiona sobre l'atemptat terrorista de dilluns a la nit, quan un terrorista va fer explotar una bomba que portava adossada al final del concert d'Ariana Grande al Manchester Arena i va causar 22 morts i desenes de ferits de diferent consideració.

Morrissey, natiu de la zona de Manchester, que precisament dilluns va fer 58 anys, comença el text relatant que estava celebrant el seu aniversari quan va saber la notícia de l'atemptat. "La ira és monumental. ¿Per quin motiu s'atuarà això?", planteja el músic britànic.

Tot seguit, procedeix a criticar la primera ministra britànicaTheresa May; l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, i també la reina d'Anglaterra i l'alcalde de ManchesterAndy Burnham. "Theresa May diu que aquests atacs no ens trencaran, però ella viu la seva vida en una bombolla a prova de bales. Ella evidentment no ha d'identificar cap jove avui als tanatoris de Manchester", recalca.

"A més, que no ens trencaran significa que la tragèdia no la trencarà a ella o a les seves polítiques d'immigració. La gent jove de Manchester ja està trencada. Gràcies, de totes maneres, Theresa. Sadiq Khan diu que Londres està unit amb Manchester, però no condemna l'Estat Islàmic, que ha reclamat la responsabilitat de l'atemptat", continua reflexionant Morrissey.

Notícies relacionades

En aquesta línia, el músic critica que la reina hagi rebut "absurdes lloances per les seves fortes paraules contra l'atac, malgrat que ella no va cancel·lar una festa al jardí del palau de Buckingham". Per això, denuncia que "en la premsa lliure britànica no es permet cap crítica" a la seva figura.

"L'alcalde de Manchester diu que l'atac és obra d'un extremista. ¿Un extrem què? ¿Un conill extrem? Tothom sembla petrificat per dir oficialment el que diem en privat. Els polítics ens diuen que no tenen por, però perquè ells mai són les víctimes. Que fàcil no tenir por quan un està protegit de la línia de foc, però la gent no té les seves proteccions", denuncia.