D'ABAST MITJÀ

Corea del Nord dispara un nou míssil des del sud del país

El projectil no identificat ha recorregut uns 500 quilòmetres

mbenach38531176 people walk by a tv news program showing a file image of a m170521191944

mbenach38531176 people walk by a tv news program showing a file image of a m170521191944 / Ahn Young-joon

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Corea del Nord ha llançat aquest diumenge des del sud del país un nou míssil que ha recorregut uns 500 quilòmetres, només una setmana després d'haver disparat un altre projectil balístic d'abast mitjà que ha contribuït a incrementar la tensió a la península, ha informat l'Exèrcit sud-coreà.

"Corea del Nord ha disparat un projectil no identificat aquesta tarda des d'un punt pròxim a Pukchang, a la província de Pyongan del Sud", afirmava l'Estat Major Conjunt (JCS) en un breu comunicat.

En una comunicació posterior s'especificava que l'assaig va tenir lloc a les 16.59, hora local (7.59 GMT), i que el projectil va volar uns 500 quilòmetres cap a l'est, de manera que hauria caigut al mar del Japó (conegut a les dues Corees com a mar de l'Est).

Portaveus del JCS han explicat a l'agència Yonhap que s'està analitzant la classe de projectil i la seva trajectòria, i descarten de moment que es tracti d'un míssil balístic intercontinental (ICBM).

Aquest assaig es produeix només una setmana després que Pyongyang llancés el Hwasong 12Hwasong 12, un nou míssil d'abast mitjà que va mostrar importants avanços de cara que el règim de Kim Jong-un desenvolupi en el futur un ICBM amb cap nuclear que pugui arribar a territori nord-americà.

Notícies relacionades

Els insistents assajos d'armes de destrucció massiva de Pyongyang han endurit la retòrica de Washington després de l'arribada al poder, al gener, de Donald Trump. La seva Administració ha insinuat la possibilitat de realitzar atacs preventius contra Pyongyang.

Els experts consideren que amb aquests últims assajos el règim de Kim Jong-un estaria posant a prova el nou Govern sud-coreà del president Moon Jae-in, que va arribar al poder fa menys de dues setmanes amb la promesa de millorar els llaços amb Pyongyang mantenint al mateix temps el mecanisme de sancions.