LA CARRERA A L'ELISI

Així serà la setmana de Macron

El vencedor de les eleccions dimitirà del seu càrrec al capdavant del moviment En Marxa! abans de ser proclamat nou president de França

mbenach38342523 eti7589 par s  francia  08 05 2017   activistas de la ong es170508104417

mbenach38342523 eti7589 par s francia 08 05 2017 activistas de la ong es170508104417 / ETIENNE LAURENT

1
Es llegeix en minuts

El guanyador de les eleccions a l'Elisi, Emmanuel Macron, dimitirà del seu càrrec al capdavant del moviment En Marxa! abans de ser proclamat nou president de França. Aquesta és la seva agenda prèvia al traspàs de poders amb François Hollande, el mandat del qual expira diumenge que ve a mitjanit.  

DILLUNS, 8 DE MAIG

Anunci dels resultats definitius pel Ministeri de l'Interior. François Hollande i Emmanuel Macron participen al matí en les cerimònies del 72 aniversari de la Victòria del 8 de maig de 1945 (col·locació de l'ofrena floral davant l'estàtua del general De Gaulle, a París, ascens als Camps Elisis, homenatge davant la tomba del soldat desconegut).

Reunió de la junta directiva del moviment En Marxa! a l'hora del dinar, amb la participació de Macron. Serà l'ocasió perquè dimiteixi de la presidència del moviment abans de reunir-se amb diverses personalitats.

DIMECRES, 10 DE MAIG

Anunci oficial dels resultats electorals pel Consell constitucional i proclamació del nom del nou president de la República. Laurent Fabius, al capdavant de la institució, es dirigirà a la premsa a la tarda.

François Hollande presidirà juntament amb Emmanuel Macron la cerimònia del dia nacional de la memòria de l'esclavitud, el tràfic de persones i la seva abolició, als Jardins de Luxemburg, a París.

DIJOUS, 11 DE MAIG

Publicació dels resultats de l'escrutini al diari oficial i dels detalls del patrimoni del cap de l'Estat francès.

DISSABTE, 13, O DIUMENGE, 14 DE MAIG

Notícies relacionades

El mandat de François Hollande expirarà diumenge, 14 de maig, a mitjanit. El traspàs de poders amb el seu successor ha d'estar organitzat com a màxim en aquesta data. Problema: mai en 110 anys un mandat presidencial havia expirat un diumenge. L'Elisi podria, per tant, decidir organitzar la investidura de Macron dissabte. Una vegada investit, podrà nomenar el primer ministre.

Més enllà d'aquesta agenda, Emmanuel Macron haurà de resoldre un problema espinós: la selecció de candidats per a les eleccions legislatives. En Marxa! ha de decidir, amb un gran espai promès per a la "renovació".