Les cinc primeres mesures de Le Pen

mbenach38255348 marine le pen  french national front  fn  candidate for 2017170501222943

mbenach38255348 marine le pen french national front fn candidate for 2017170501222943 / CHARLES PLATIAU

1
Es llegeix en minuts

1.- Preparar el ‘frexit’

Le Pen posaria en marxa la maquinària per deslligar-se de la UE i ho intentaria amb un referèndum, com al Regne Unit. El Front Nacional, embrancat en el que denomina “patriotisme pragmàtic”, negociaria amb Brussel·les el que anomena les quatre “sobiranies”: la monetària, la legislativa, la territorial i l'econòmica.

2.- Fre a la immigració

La candidata de la ultradreta no té pensat demorar les mesures per evitar l'arribada d'estrangers a França, excepte els turistes, una gran font d'ingressos, amb 80 milions d'entrades a l'any. Le Pen parla d'implantar una moratòria sobre la immigració legal que es tradueix a frenar la concessió de visats de llarga durada, ja sigui per motius familiars, per causes humanitàries o per motius professionals.

3.- Adeu a Schengen

Com a mitjà per “lluitar contra la immigració il·legal i el terrorisme”, Le Pen, si arriba a l'Elisi, abandonarà l'espai Schengen, que permet la lliure circulació entre els països firmants de l'acord. El Front Nacional tornarà a reconstruir els punts fronterers, una àrdua i costosa tasca, ja que la gran majoria d'infraestructures frontereres estan desmantellades des de fa dècades.

4.- Expulsió dels fitxats

Notícies relacionades

La candidata posaria en marxa immediatament l'expulsió dels estrangers fitxats per la policia. En el cas que a la llista negra hi hagi ciutadans binacionals, els desposseiria de la nacionalitat francesa, una mesura que només es podria aplicar canviant la Constitució, que hauria de ser sancionada per referèndum o comptant amb el suport de les tres cinquenes parts de les dues cambres del Parlament.

5.- Rebaixa d'impostos

Com a mesura econòmica d'urgència, Le Pen abaixaria els impostos, encara que els experts sostenen que la proposta beneficiaria els salaris més alts.