Trump viatjarà a l'Aràbia Saudita, el Vaticà i Israel en la seva primera gira internacional

El president dels EUA pretén construir una nova aliança amb els seus "aliats musulmans"

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUADonald Trump, començarà la seva primera gira internacional a finals de maig a l'Aràbia Saudita amb l'objectiu de construir amb els seus "aliats musulmans" una nova aliança contra el terrorisme.

Durant un acte a la Casa Blanca per firmar una ordre executiva sobre llibertat religiosa, Trump va confirmar que la seva primera gira a l'exterior des que al gener va arribar a la Casa Blanca inclourà parades a l'Aràbia Saudita, el Vaticà i Israel, així com la seva assistència a les cimeres de l'OTAN a Brussel·les i del G-7 a Sicília (Itàlia).

La Santa Seu ha confirmat que el papa Francesc rebrà al Vaticà el 24 de maig el president dels Estats Units, Donald Trump, que després es reunirà amb el secretari d'Estat vaticà, el cardenal Pietro Parolin. La cita entre el Papa i Trump està prevista a les 8.30 hores locals (06.30 GMT) i tindrà lloc al palau Apostòlic vaticà.

Després de la reunió, el mandatari nord-americà conversarà, com és habitual, amb el secretari d'Estat vaticà, el cardenal Parolin, i amb el secretari vaticà de Relacions amb els Estats, Paul Gallagher.

Trump serà rebut pel Papa dos dies abans que els caps d'Estat i de Govern del grup dels set països més industrialitzats del món celebrin una cimera el 26 i 27 de maig a la ciutat siciliana de Taormina.

Notícies relacionades

La primera reunió de Trump i Francesc se celebrarà amb el teló de fons de les diferències de visions respecte a l'acollida d'immigrants i lluita contra el canvi climàtic.

El 29 d'abril, el papa Francesc va assegurar la seva disponibilitat per rebre Trump, com qualsevol altre cap d'Estat que ho sol·liciti, durant el vol de tornada a Roma procedent del Caire.