LA CARRERA A L'ELISI

Ous contra Marine Le Pen

Un grup d'opositors llancen ous i insulten la candidata ultra durant una visita electoral a una fàbrica de Dol-de-Bretagne

Llancen ous a Marine Le Pen, en campanya al nord de França. / Stephan Mahe-REUTERS / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Un grup d'opositors a l'ultradretà Front Nacional (FN) han llançat aquest dijous ous a la candidata ultradretana a la presidència francesa, Marine Le Pen, a l'arribar a una fàbrica a Dol-de-Bretagne, a la Bretanya francesa, a l'oest del país.

L'aspirant també ha sigut rebuda amb insults i, segons s'ha pogut veure en les imatges televisives, no ha arribat a rebre l'impacte de cap objecte gràcies a la protecció del seu equip de seguretat.

El seu desplaçament a Dol-de-Bretagne, situada en una regió en què Le Pen rep pocs vots, és un dels últims que té planejats abans de la segona ronda de les presidencials, que l'enfrontaran aquest diumenge que ve al socioliberal Emmanuel Macron.

Aquesta tarda, segons la seva agenda oficial, havia de participar en una "festa popular" a la regió de Picardia, i demà té programades un parell d'entrevistes en mitjans francesos.

Notícies relacionades

El viatge d'avui ha tingut lloc després del debat televisat d'ahir a la nit amb Macron, una trobada de dues hores en què tots dos es van mostrar crítics i agressius i en què, segons un sondeig del canal BFMTV, l'exministre d'Economia va resultar més convincent.

L'1 de març, va ser Macron qui va rebre l'impacte d'un ou al front al Saló de l'Agricultura de París, mentre que l'ex primer ministre Manuel Valls també va ser fustigat durant la campanya de les primàries socialistes, amb el llançament d'un sac de farina al desembre i amb una bufetada al gener.