Una dona demanda un hotel que es va negar a donar-li les dades del seu amant, de qui desconeixia la identitat

La demandant, que es va quedar embarassada, busca un home de qui només sap que es diu Michael

jgblanco38279633 alemania habitaci n hotel en alemania170503100012

jgblanco38279633 alemania habitaci n hotel en alemania170503100012

2
Es llegeix en minuts

Una dona ha demandat davant un tribunal alemany un hotel on es va allotjar fa uns quants anys durant uns dies amb un amant, després que l'establiment es negués a facilitar-li la identitat i les dades personals de l'home, que sospita que podria ser el pare del seu fill nascut nous mesos després.

Els mitjans alemanys es fan ressò de la demanda després que el Tribunal de primera instància de Munic emetés un comunicat amb els detalls del cas i informés que la petició havia sigut finalment desestimada.

Segons el tribunal, la dona, originària de Halle, a l'est d'Alemanya, es va allotjar amb el seu acompanyant masculí entre el 4 i el 7 de juny del 2010 en una habitació a la segona planta d'un hotel de la seva ciutat.

El 14 de març del 2011, va donar a llum un nen a qui va posar el nom de Joel i sospita que el pare podria ser l'home amb qui havia compartit habitació nou mesos abans a l'hotel, del qual només coneix el seu suposat nom de pila, Michael.

Amb l'objectiu de reclamar al possible pare del seu fill el pagament de la manutenció corresponent, la dona va sol·licitar a l'hotel que li facilités el nom complet i  l'adreça del seu acompanyant.

Ella sostenia que la llei de protecció de dades li donava dret a conèixer aquesta informació, mentre que l'hotel sostenia que no tenia obligació de facilitar informació personal dels seus hostes.

SENSE DESCRIPCIÓ

A més, en el període en què la dona es va allotjar amb el seu acompanyant a l'hotel hi havia quatre persones registrades amb el nom de Michael, i com que la interessada no era capaç de fer una descripció detallada del seu amant, tampoc era possible identificar-lo de manera inequívoca, argumentava l'hotel.

La dona va interposar llavors una demanda contra la cadena hotelera, amb seu a Munic, davant el Tribunal de primera instància d'aquesta ciutat, però el jutge que va instruir el cas la va rebutjar. Segons la seva argumentació, "el dret a la privacitat i a la protecció del matrimoni i de la família dels homes afectats preval" sobre el dret a la protecció de la família i el dret a la manutenció de la demandant.

A més, els homes afectats tenen dret "al respecte de la seva esfera privada i íntima" que protegeix, precisament, de l'obligació d'haver de revelar les seves relacions sexuals, subratlla el tribunal en el seu comunicat.

Notícies relacionades

"Aquest dret es veuria afectat al facilitar les dades, ja que posarien de manifest de manera irrefutable la possibilitat d'una relació sexual amb la demandant, que va ser mare d'un nen", precisa el tribunal.

La sentència afegeix que "la demandant és incapaç de presentar detalls addicionals" que permetin identificar la persona que estaria obligada a pagar la manutenció del nen i desconeix, a més, si el nom que li va donar l'home és el real.