Nova polèmica negacionista al Front Nacional

El partit anuncia el relleu del seu president interí per unes declaracions sobre les cambres de gas

zentauroepp38215596 file   in this april 23  2017 file photo  far right leader a170428111513

zentauroepp38215596 file in this april 23 2017 file photo far right leader a170428111513 / Frank Augstein

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARÍS

Una nova polèmica sobre l'Holocaust assetja el Front Nacional (FN). El partit ha anunciat el relleu del seu president interí, Jean-François Jalkh, per unes declaracions que va fer fa una dècada en què qüestionava l'ús del gas Zyklon B a les cambres de gas nazis. L'alcalde de Hénin-Beaumont (nord), Steeve Briois, considerat una de les persones més pròximes a la líder ultradretana Marine Le Pen, serà designat nou president interí de la formació, segons va anunciar el seu vicepresident, Louis Aliot.

Le Pen va anunciar dilluns que s'agafa una "excedència" al capdavant de l'FN per poder concórrer a la segona volta de les eleccions presidencials no com a candidata del seu partit, sinó en representació de "tots els francesos". Kalkh va ser designat de forma interina per substituir-la i ara "considera que no té la tranquil·litat necessària per poder exercir el càrrec, presentarà una demanda i vol defensar-se amb tranquil·litat", ha explicat Aliot, l'actual parella de Le Pen, en una entrevista amb la televisió "BFMTV".

"Considero que des d'un punt de vista tècnic és impossible utilitzar el gas Zyklon B en exterminis massius. ¿Per què? Perquè fan falta diversos dies abans de descontaminar un local on s'ha utilitzat", va dir Jalkh, segons un article de la revista 'Le Temps des savoirs'.

Viatge de Macron

Notícies relacionades

Macron no ha desaprofitat l'ocasió de recordar les arrels ultradretanes de l'FN. Per això avui viatjarà a Oradour-sur-Glane, al centre de França, on el 1944 els nazis van massacrar més de 600 veïns en la seva retirada.

El president Charles de Gaulle va ordenar que el poble es mantingués tal com va quedar després de la massacre, per no oblidar mai la barbàrie nazi.