Ivanka Trump, escridassada a Berlín per dir que el seu pare defensa les dones

La filla del president dels EUA, molt activa a la Casa Blanca, ha participat a la capital alemanya en un fòrum del G-20

 

  / CARSTEN KOALL

2
Es llegeix en minuts

Ivanka Trump ha sigut esbroncada al defensar aquest dimarts a Berlín la tasca del seu pare, Donald Trump, com a "activista" a favor de les dones, en el marc d'una trobada en què la filla del president dels Estats Units ha sigut preguntada sobre quin és el seu paper exacte en l'actual Administració nord-americana.

Ivanka Trump era una de les convidades aquest dimarts a un fòrum del G-20 centrat en les dones. Asseguda al costat de la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, i a només unes cadires de distància de la cancellera alemanya, Angela Merkel, la filla del president ha hagut de sortir al pas de preguntes incòmodes.

"Ets la primera filla, ¿quin és el teu paper? ¿A qui representes? El teu pare, el poble nord-americà, les teves empreses", ha començat la moderadora, la directora de la revista 'Wirtschaftswoche', Miriam Meckel. Ivanka Trump ha admès que també és un paper "bastant nou" per a ella: "Estic escoltant, aprenent, definint les maneres en què puc ser útil".

GESTIÓ DIRECTA

La filla del mandatari nord-americà va renunciar a la gestió directa de la seva empresa per exercir una feina d'assessoria que li ha valgut no poques suspicàcies, en la mesura que es mou en un escenari complex on no és clara la línia que marca el conflicte d'interessos. Ivanka Trump ha sigut en aquests mesos una presència constant davant els focus, en la mateixa mesura en què a penes ha aparegut la primera dama, Melania Trump.

El públic va respondre amb esbroncades i rialles a un moment del discurs de la filla de Trump quan aquesta va defensar la tasca del seu pare a favor de les dones. "Estic molt orgullosa del seu activisme, des de molt abans que arribés a la presidència", ha assegurat, abans de descriure'l com un "gran defensor del suport a les famílies", segons CNN.

La moderadora li ha preguntat per les polèmiques en què s'ha vist implicat Trump precisament pels seus comentaris o accions referents a les dones, i Ivanka ha respost reconeixent inicialment les "crítiques dels mitjans" i com s'han "perpetuat" en el temps.

SÒLIDES CONVICCIONS

Notícies relacionades

"Jo ho sé, des de la meva experiència personal, i crec que milers de dones que han treballat amb i per al meu pare durant dècades, quan estava en el sector privat, són mostra de les seves sòlides conviccions sobre el potencial de les dones i la seva capacitat per fer una feina tan bé com qualsevol home", ha al·legat.

La polèmica ha envoltat aquest primer viatge a l'estranger d'Ivanka Trump i per a aquest dimarts també s'ha convocat una manifestació a prop de la galeria on se celebrarà un sopar de gala.