LA CARRERA A L'ELISI

Els resultats de les eleccions franceses en mapes

La primera ronda de les presidencials de França ha sigut superada pels candidats Emmanuel Macron i Marine Le Pen

1
Es llegeix en minuts

Aquests són els resultats de la primera ronda de les eleccions presidencials franceses en mapes. 

El socioliberal Emmanuel Macron va obtenir el 24,01% dels vots en la primera volta de les presidencials franceses, quan va reunir un total de 8,56 milions de vots. Segons les dades, dels 42 departaments guanyats per l'exministre d'Economia, 32 havien votat François Hollande el 2012 i quatre eren socialistes de tradició.

La candidata de l'extrema dreta francesa, Marine Le Pen, va aconseguir el 21,3% dels vots, és a dir, un total de 7,67 milions, que suposen el rècord d'un candidat ultradretà en la història de França. La candidata ha captat el vot en més de 19.038 municipis, molt per sobre d'Emmanuel Macron (7.135 municipis) i François Fillon (5.753 municipis).

El conservador François Fillon va aconseguir el 20,01% dels vots i va quedar fora de la segona volta en què, per primera vegada a França, no hi haurà un candidat de dretes. D'acord amb xifres del Ministeri de l'Interior, François Fillon no ha aconseguit anar al davant en cap dels cinc departaments metropolitans.

Notícies relacionades

L'esquerrà Jean-Luc Mélenchon va tenir el 19,58 % dels vots i no gaire més de set milions de sufragis, també el seu millor resultat històric, cosa que el va convertir en el primer candidat d'esquerres. El candidat ha aconseguit liderar el vot en tres departaments metropolitans (Sena-Saint-Denis, Ariège i Dordogne) i ha captat gran part del vot tradicional del Partit Socialista.

Molt més endarrere, Benoît Hamon, candidat del governant Partit Socialista (PS), va tenir una mica menys de 2,3 milions de vots, el 6,36% del total, el suport més baix en la història per a un candidat del seu partit.