Un dentista de Barcelona, detingut a Sud-àfrica acusat de matar els seus bessons de 3 anys

Mario César Deus Yela, separat, va viatjar al país africà per passar les vacances de Setmana Santa amb els seus fills

 

 

1
Es llegeix en minuts

Mario César Deus Yela, un dentista de Barcelona de 48 anys, està a la presó preventiva a Sud-àfrica acusat de matar els seus fills bessons de 3 anys durant les vacances de Setmana Santa. La premsa sud-africana es fa ressò dels detalls d'un succés que està sent investigat per la policia.

L'acusatdivorciat de la seva dona, Julia Engelhorn, el 2015, es va desplaçar al país africà per passar tres setmanes amb els seus fills, tal com estableix el règim de visites pactat. El diari sud-africà 'The Star' detalla que la mort dels nens es va produir, presumptament, el 9 d'abril a l'apartament llogat per l'odontòleg en un complex turístic de Hout Bay, a prop de Ciutat del Cap

Els cadàvers van ser trobats per la mare, que va anar a l'apartament, mentre el pare havia anat a portar a l'escola el seu tercer fill, de 7 anys. Inicialment, el pare va marxar del lloc amb el cotxe de la seva exdona, però va ser detingut poc després a la localitat de Wynberg.

Mario César Deus va ser ingressat a l'hospital Groote Schuur amb ferides greus a l'abdomen. La policia també investiga les circumstàncies en què es van produir aquestes ferides, que podien ser fruit d'un intent de suïcidi. El seu advocat, Goolam Bawa, es va negar a confirmar o desmentir aquest extrem.

POSSIBLE ESTRANGULAMENT

Notícies relacionades

El seu delicat estat de salut ha impedit que comparegués davant el jutge en diverses ocasions des de la seva detenció, mentre era a l'hospital sota custòdia judicial. Una vegada mínimament recuperat, el magistrat va ordenar l'ingrés a la presó preventiva. La investigació continua, a l'espera dels resultats de l'autòpsia que determinin la causa de la mort dels nens. Fonts policials van apuntar que podria ser per estrangulament.

"És una tragèdia que aquests dos nens hagin perdut la vida, hi deu haver una successió d'esdeveniments per explicar aquest final", va apuntar el lletrat del detingut. L'advocat de la mareJuan Smuts, va explicar que la seva clienta, tremendament afectada, va explicar que el seu exmarit havia de tornar a Espanya el mateix dia en què es van trobar els cadàvers. Els nens van estar tres setmanes amb el seu pare a Espanya per Nadal.

Temes:

Assassinats