VIOLÈNCIA A L'ÀSIA CENTRAL

Un atac talibà contra una base militar causa almenys 60 morts a l'Afganistan

El ferotge assalt, que ha durat fins a sis hores, ha acabat amb la mort de mig centenar de soldats i 10 terroristes, a més de provocar 70 ferits entre els militars

mbenach38133111 afghan soldiers stand guard at the gate of a military compou170421191158

mbenach38133111 afghan soldiers stand guard at the gate of a military compou170421191158 / Mirwais Najand

1
Es llegeix en minuts

Almenys 60 persones han mort, entre elles mig centenar de soldats i 10 talibans, i al voltant de 70 militars han resultat ferits aquest divendres durant un atac insurgent contra una base de l'Exèrcit afganès al nord de l'Afganistan.

"El nombre de (soldats) morts ha superat els 50 i el de ferits és ara de 73", ha afirmat un comandant de l'Exèrcit afganès que ha demanat l'anonimat, afegint que el total d'insurgents morts s'eleva a 10.

L'atac ha començat poc després de migdia, quan els soldats sortien de la mesquita després de les oracions del divendres, a la caserna situada al districte de Dehdadi, a la província de Balkh, ha explicat un portaveu del Ministeri de Defensa, Dawlat Waziri.

Waziri, que ha confirmat el final de l'atac després de gairebé sis hores, ha explicat que un dels insurgents que anava carregat d'explosius s'ha immolat, quatre més han mort durant el tiroteig amb les forces de seguretat afganeses i un sisè ha estat capturat amb vida.

INFILTRATS EN DIVERSOS VEHICLES

Un portaveu de l'Exèrcit, Abdul Qahar Aram, ha detallat que els insurgents anaven vestits amb uniformes militars i han aconseguit infiltrar-se a dins de la caserna a l'interior de diversos vehicles de l'Exèrcit.

Els insurgents "han sigut descoberts a l'entrada en el segon punt de control, on el primer dels atacants s'ha immolat", mentre que la resta han iniciat l'intercanvi de trets amb les forces de seguretat, ha relatat Aram.

COMUNICAT TERRORISTA

Els talibans han reivindicat l'atac a través d'un comunicat remès a Efe pel seu portaveu, Zabihul·là Mujahid, que ha afegit que han matat "més d'un centenar de soldats", encara que els insurgents solen exagerar sovint l'abast real de les seves accions.

Notícies relacionades

La província de Balkh és una de les més segures a l'Afganistan.

La violència s'ha incrementat al país asiàtic des del final de la missió de combat de l'OTAN a l'Afganistan l'1 de gener del 2015 enmig d'un avanç dels insurgents, que han reduït el territori en mans del Govern a tot just el 57% del total, segons dades dels Estats Units.