MESURA POLÈMICA

Un passatger, tret d'un avió de United Airlines arrossegant-lo perquè el vol tenia 'overbooking'

La companyia havia venut bitllets de més i va obligar a quatre passatgers a baixar-se del vol que havien comprat

Fa poc més de dos mesos la mateixa companyia va aparèixer en els mitjans per prohibir a dos joves pujar a l'avió amb 'leggings'

Brutal expulsió d’un passatger de United Airlines per ’overbooking’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un home va ser arrossegat pels passadissos d'un avió de United Airlines perquè el vol tenia "overbooking", segons va assegurar la companyia. El moment, que va ser capturat en vídeo per un passatger, s'ha viralitzat i ha tornat a posar la companyia en el punt de mira dos mesos després que prenguessin la polèmica decisió de no deixar embarcar dues noies per portar malles

El passatger tret de l'avió per la força havia embarcat a l'aeroport internacional de Chicago en un vol amb destí a Louisville del qual, segons sembla, l'aerolínia havia venut bitllets de més. En el vídeo es pot veure com tres agents de seguretat de l'aeroport s'acosten a un home que està assegut al seu seient i li demanen que abandoni el vol, i l'home s'hi nega. 

Notícies relacionades

Després de la negativa del passatger, que havia pagat el bitllet com la resta de passatgers, en el vídeo es veu com els tres guàrdies agafen pels braços l'home i l'arrosseguen pel passadís fins a la sortida entre crits. Un dels passatgers havia explicat que uns minuts abans, el personal de l'aerolínia havia anunciat que el vol anava "sobrecarregat" i van demanar voluntaris per abandonar el vol i ser transferits a altres vols posteriors amb el reemborsament del bitllet. 

ELEGITS ALEATÒRIAMENT

Segons sembla, al no oferir-se ningú, l'aerolínia va decidir expulsar quatre passatgers elegits aleatòriament, un d'ells l'home que es va negar a baixar, que era metge i segons va explicar havia d'agafar aquell vol per atendre els seus pacients l'endemà a l'hospital on treballava. Davant l'ús de la força dels guàrdies, el metge, que tenia el seu bitllet en regla com la resta de passatgers, va advertir a la companyia que els denunciaria pels danys ocasionats. Després d'haver sigut expulsat de l'avió, finalment va ser readmès en el vol encara que l'enlairament es va endarrerir prop de dues hores fins que la situació va estar calmada del tot.