L'Equador elegeix en segona volta el president que ha de rellevar Correa

La participació es dispara a Espanya on 168.000 equatorians tenen dret al vot

GRA054. BARCELONA, 02/04/2017.- Los ciudadanos ecuatorianos residentes en Cataluña acudieron desde primera hora de la mañana a las urnas instaladas en el Pabellón Italiano de de la Fira de Barcelona en Montjuic para elegir entre Lenín Moreno y Guillermo Lasso como presidente para suceder a Rafael Correa en la segunda vuelta de las elecciones. EFE/ Andreu Dalmau.

GRA054. BARCELONA, 02/04/2017.- Los ciudadanos ecuatorianos residentes en Cataluña acudieron desde primera hora de la mañana a las urnas instaladas en el Pabellón Italiano de de la Fira de Barcelona en Montjuic para elegir entre Lenín Moreno y Guillermo Lasso como presidente para suceder a Rafael Correa en la segunda vuelta de las elecciones. EFE/ Andreu Dalmau. / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un mes i mig després que se celebrés la primera volta, els equatorians van tornar ahir a les urnes per elegir, en segona volta, el president del país per als pròxims quatre anys. Un mandatari que succeirà Rafael Correa, l’esquerrà que ha governat el país durant els últims vuit anys, i que en aquests comicis es juga la pervivència del seu llegat.

Així, els 13 milions d’equatorians van haver d’elegir entre el delfí de Correa, Lenín Moreno, del partit Aliança País (AP, esquerra), que va quedar primer en la primera volta, o l’opositor Guillermo Lasso, del moviment de centredreta Creant Oportunitats.

La campanya ha sigut molt tensa, sobretot per les protestes i les acusacions de frau que es van produir després de la primera volta. Per això, el Consell Nacional Electoral (CNE) va fer una crida als partits i als seus simpatitzants «a viure una autèntica festa democràtica» i a «esperar els resultats oficials de manera pacífica».

A la crida del CNE a la calma s'hi van sumar missions d'observació electoral internacional, com la de la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur) que, a través del seu coordinador, Alexander Vega, va rebutjar també les possibilitats de frau.

GRAN PARTICIPACIÓ A ESPANYA

Notícies relacionades

La segona volta de les eleccions va disparar la participació dels equatorians residents a Espanya, segons va informar l’ambaixador a Espanya, Miguel Calahorrano. A Barcelona, 17.000 equatorians van votar al Pavelló Italià del recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Un total de 168.435 equatorians residents a Espanya van poder exercir el seu dret a vot ahir entre les 7 i les 17 hores, segons va precisar Calahorrano, que es va mostrar confiat que la participació en aquests comicis dels residents a Espanya «s'incrementarà» respecte a la primera volta.