CONSEQÜÈNCIES DEL 'BREXIT'

Boris Johnson assegura que "Gibraltar no està en venda"

El ministre britànic d'Afers Estrangers defensa que el Penyal "no es pot negociar"

El ministre britànic d’Afers Estrangers defensa que el Penyal no es pot negociar / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

El ministre britànic d'Afers Estrangers, Boris Johnson, ha reiterat el seu suport aquest diumenge a Gibraltar. "Gibraltar no està en venda. Gibraltar no es pot negociar. Gibraltar no serà saldat", ha dit el ministre al diari 'Sunday Telegraph'.

La Unió Europea (UE) va assumir les tesis d'Espanya sobre la colònia en la negociació del 'brexit' i va esgrimir el possible veto d'Espanya si Theresa May i Mariano Rajoy no es posen d'acord prèviament sobre el futur del Penyal.

En el diari, Johnson insisteix que la política del seu Govern "continua fixa i ferma". "La sobirania de Gibraltar no pot ser canviada sense el consentiment formal del Regne Unit i del poble de Gibraltar", declara.

Notícies relacionades

A més, afegeix: "L'estatut de Gibraltar no ha canviat des del 1713. L'adhesió del Regne Unit al Mercat Comú el 1973, quan Espanya encara no n'era membre, no feia cap diferència. No ha de ser diferent ara", completa.

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, va criticar divendres la proposta d'Espanya per "innecessària, injustificada i inacceptable".