La nena de bronze de Wall Street es queda un any més

L'escultura, que es va instal·lar el 8 de març, s'ha convertit en una icona de la lluita de les dones per la igualtat i en un centre d'atracció turística

 

  / AP / MARK LENNIHAN

1
Es llegeix en minuts

Es va estrenar el Dia Internacional de la Dona al carrer Wall Street de Nova York i ja s'ha convertit en tota una icona. L'estàtua de bronze d'una nena amb gest desafiador davant un enorme toro no serà retirada fins al mes de març de l'any que ve, segons ha dit l'alcalde de la ciutat nord-americana, Bill de Blasio.

L'estàtua de bronze de la nena, de poc més d'un metre d'altura, es va col·locar el 8 de març per cridar l'atenció sobre la desigualtat de gènere i la diferència salarial entre homes i dones en el món de l'empresa. "La figura significa molt per a la gent de Nova York", ha afirmat De Blasio.

SÍMBOL DEL FUTUR

Notícies relacionades

L'obra, feta per l'artista Kristen Visbal, va ser encarregada per la companyia State Street Global Advisors (SSGA). L'empresa, que ha assegurat que la nena representa el futur, ha advertit que, de les 3.000 empreses nord-americanes més grans, només una de cada quatre tenen alguna dona a l'equip de direcció.

L'estàtua del toro és obra de l'artista italià Arturo Di Modica, data del 1989 i representa la "força i el poder del poble americà". Es va dissenyar llavors com a resposta a la crisi econòmica del 1987. Com ha passat amb la nena, el toro es va fer molt popular i ha aconseguit mantenir-se al seu lloc fins ara.