Almenys vuit adolescents morts per una allau de neu al Japó

Els joves, estudiants d'institut, estaven d'excursió en una estació d'esquí

Almenys vuit adolescents morts per una allau de neu al Japó

KYODO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Almenys vuit adolescents han mort i 30 persones més han resultat ferides després que una allau sorprengués aquest dilluns un grup d'estudiants d'institut en una pista d'esquí del centre del Japó.

Uns 60 adolescents i professors de set instituts eren a la pista del complex Nasuonsen Family Ski Resort de la ciutat de Nasu -a uns 200 quilòmetres al nord de Tòquio- en el moment de l'allau, segons informacions de les autoritats de la regió recollides per la cadena pública NHK.

El departament regional de bombers ha rebut una trucada d'emergència al voltant de les 9.20 hora local (0.20 GMT).

Vuit menors han sigut trobats sense signes vitals, a falta que el forense certifiqui la seva mort; a més, més de 30 persones han resultat ferides, dues d'elles greus, segons l'agència Kyodo.

ALERTA PER ALLAUS

La policia i els equips de rescat continuen examinant la zona per determinar si hi ha més persones enterrades sota la neu.

L'Agència Meteorològica Nipona (JMA) havia activat el dia anterior una alerta per allaus a la regió després que s'acumulessin fins a 33 centímetres de neu en només vuit hores.

El Govern japonès ha posat en marxa un cos especial per respondre a aquesta crisi.

Notícies relacionades

El primer ministre nipó, Shinzo Abe, ha afirmat durant una sessió parlamentària que el seu Govern "farà qualsevol esforç per respondre a aquest desastre" i que "la prioritat se centra ara a rescatar les víctimes".

Els estudiants eren al complex fent un programa d'alpinisme que va començar dissabte i s'havia d'acabar avui al migdia.