La fiscalia belga tracta l'intent d'atropellament d'Anvers d'atemptat terrorista

L'inculpat, un tunisià, va pretendre atropellar una multitud en un carrer de vianants

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Federal belga ha inculpat aquest divendres Mohamed R., detingut dijous a Anvers després de conduir a gran velocitat per un carrer de vianants amb el seu vehicle i provocar el pànic entre els vianants, "de temptativa d'assassinat amb caràcter terrorista" i infringir la legislació d'armes.

En un comunicat, la fiscalia ha precisat que és un home de nacionalitat tunisiana, en lloc de francesa com va apuntar ahir en les primeres informacions sobre el succés.

A LA FUGA

L'inculpat va intentar atropellar les persones que hi havia en un cèntric carrer de vianants de la capital de Flandes. Encara que l'home va fugir, va ser detingut posteriorment i dins el seu vehicle hi van trobar diverses armes. 

Notícies relacionades

Segons la premsa belga, l'individu conduïa en estat d'embriaguesa i no estaria fitxat pels serveis antiterroristes francesos, encara que sí per delinqüència i drogues.

Bèlgica, que aquest dimecres va commemorar amb diversos actes l'aniversari dels atemptats del 22 de març de 2016, manté la vigilància reforçada.