Un francès detingut a Anvers després d'intentar envestir una multitud

La policia ha trobat armes al vehicle amb què va travessar a tota velocitat una cèntrica zona comercial de vianants

37785432 60

37785432 60 / VIRGINIE LEFOUR (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El terror provocat al cor de Londres va travessar ahir el canal de la Mànega. Les autoritats belgues van detenir a Anvers un home de nacionalitat francesa i amb domicili a França, Mohamed R. de 39 anys, després d’intentar envestir les persones que estaven en un cèntric carrer de vianants de la capital de Flandes. Encara que l’home va fugir, va ser detingut posteriorment i al seu vehicle s’hi van trobar diverses armes.

El succés va tenir lloc poc abans de les 11 del matí a prop  del Meir, la principal artèria comercial d’Anvers. Un vehicle matriculat a França, segons va confirmar la fiscalia federal, va entrar circulant a gran velocitat posant la vida dels vianants «en perill». Els militars desplegats a la zona van intentar donar-li l’alto i aturar-lo, però va fugir. Un equip d’intervenció ràpida de la policia va acabar arrestant-lo més tard a prop dels molls, a tocar del riu Escalda.

Al maleter del vehicle van ser trobades diverses «armes blanques, un fusell antiavalots i un bidó que conté un producte encara indeterminat», va confirmar la fiscalia. També va ser necessari un equip d’artificiers del Ministeri de Defensa per examinar el vehicle. Les autoritats van decidir traslladar el cas a la fiscalia federal encara que no hi ha de moment vincles que apuntin a un possible atemptat terrorista. Segons la premsa belga, l’individu conduïa en estat d’embriaguesa i no estaria fitxat pels serveis antiterroristes francesos, encara que sí per delinqüència i drogues.

Notícies relacionades

L’home, nascut el 8 de maig de 1977, anava vestit segons la premsa belga amb «roba de camuflatge» encara que aquesta dada no va ser confirmada per les autoritats. Bèlgica, que aquest dimecres va commemorar amb diversos actes l’aniversari dels atemptats del 22 de març del 2016 a Brussel·les, manté la vigilància reforçada.

El primer ministre, Charles Michel, va exalçar la tasca de les autoritats assegurant que havien estat «exemplars en el seu treball». També l’alcalde d’Anvers, Bart de Wever, va agrair a la policia i els militars la seva «resposta ràpida i eficient» que va permetre «detenir el sospitós d’una forma professional».