Uns 200 immigrants es donen per desapareguts a l'enfonsar-se dues barques davant de Líbia

L'oenagé Proactiva Open Arms ha recollit cinc cossos sense vida i tem que la resta estiguin morts

img 8417

img 8417 / MONTSE MARTINEZ

1
Es llegeix en minuts

Dues embarcacions amb prop d'un centenar d'immigrants en cadascuna s'han enfonsat dijous davant de la costa líbia i l'oenagé Proactiva Open Arms, que ha aconseguit treure de l'aigua cinc cossos ja sense vida, tem que els desapareguts s'hagin ofegat, tal com ha explicat a Reuters la responsable de comunicació, Laura Lanuza.

L'oenagé, que té desplaçat a la zona el vaixell 'Golfo Azzurro' en tasques de rescat, porta a bord els cossos sense vida de cinc persones que han recuperat del mar. No hi han trobat cap persona viva.

Notícies relacionades

Un portaveu de la Guàrdia Costanera italiana, que coordina i participa en les tasques de rescat, ha confirmat que l'embarcació de l'oenagé seguirà a la zona per si es produeixen més crides d'emergència.

Després de la firma de l'acord entre la UE i Turquia per frenar el flux migratori, la via del Mediterrani central s'ha convertit en la principal d'entrada a Europa. Un total de 559 persones han mort en aquestes aigües des de començament d'any, segons dades de l'Organització Internacional de Migracions. Al voltant de 5.000 persones mortes és la xifra calculada en tot el 2016 a la mateixa zona.