Els EUA acusen dos espies russos del pirateig massiu de comptes que Yahoo va patir el 2014

L'atac va afectar 500 milions de comptes d'usuaris

undefined37681319 acting assistant attorney general mary mccord  second from l170315192121

undefined37681319 acting assistant attorney general mary mccord second from l170315192121 / Susan Walsh

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El Departament de Justícia dels Estats Units anunciarà aquest dimecres la imputació de dos espies russos i dos 'hackers' a sou dels seus serveis d'intel·ligència pel pirateig de 500 milions de comptes de Yahoo, segons avancen diversos mitjans nord-americans. El ciberatac va tenir lloc el 2014 i va ser definit al seu dia com el robatori d'informació més gran de la història. La decisió de Justícia és significativa perquè mai abans havia presentat càrrecs contra funcionaris russos per un delicte informàtic. 

Notícies relacionades

Les dades robades incloïen noms, adreces de correu, números de telèfon, dates de naixement i claus encriptades, segons Yahoo, que va precisar que no es van robar dades bancàries. El Departament de Justícia té previst fer un anunci aquesta tarda sobre l'acusació.

VENDA A INTERNET

Els primers rumors sobre la intrusió massiva en els seus sistemes van aparèixer l'agost del 2016, quan un 'hacker' que responia al nom de 'Peace' va al·legar estar venent a la xarxa les dades d'uns 200 milions d'usuaris de Yahoo. “Estem al corrent de les al·legacions. Estem compromesos amb protegir la informació de seguretat dels nostres usuaris i ens prenem la denúncia amb molta serietat”, va dir llavors un dels seus portaveus.