EN DOS PROJECTES DE LLEI

Els republicans presenten el pla per acabar amb l''Obamacare'

Les persones amb baixos ingressos tindran menys ajudes del Govern federal

El nou pla presentat pels republicans cobrirà menys persones que el sistema d’Obama / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Els congressistes republicans de la Cambra de Representants dels EUA han presentat aquest dilluns el seu pla per derogar i reemplaçar la Llei de Cura de Salut Assequible impulsada per l'anterior president, Barack Obama, coneguda com 'Obamacare'. 

D'entrada, els republicans frenaran l'expansió del programa Medicaid, l'assegurança de salut del Govern nord-americà que ajudava moltes persones de baixos ingressos a pagar els seus comptes mèdics.

Notícies relacionades

La proposta republicana apareix recollida en dos projectes de llei que fonamentalment pretenen generar un sistema de crèdits fiscals per ajudar la gent a comprar assegurances mèdiques, que al mateix temps eximeix les empreses d'haver d'oferir una alternativa de cobertura als seus empleats.

Aquest crèdit fiscal oscil·laria entre 2.000 i 4.000 dòlars a l'any, proporcionaria menys ajuda financera a les persones de baixos ingressos, però mantindria alguns dels avanços de la reforma d'Obama, com ara prohibir les asseguradores que apugin els preus de les assegurances per malalties preexistents i mantenir als fills coberts per l'assegurança dels seus pares fins als 26 anys.