Le Pen l'arma al Líban al negar-se a posar-se vel per reunir-se amb una autoritat islàmica

La màxima autoritat sunnita del país anul·la la trobada amb l'aspirant a presidenta de França

 

  / AFP / ANWAR AMRO

1
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

La líder de l'extrema dreta francesa i candidata presidencial, Marine Le Pen, no s'ha pogut reunir aquest dimarts amb l'autoritat sunnita més alta del Líban, el muftí de la República, el xeic Abdul-Latif Derian, per negar-se a cobrir-se el cap amb el vel islàmic, ha informat la institució religiosa.

La institució que dirigeix Derian ha expressat el seu pesar pel "comportament inapropiat" de Le Pen, que "s'ha negat a posar-se el vel islàmic, requisit per veure el muftí", segons un comunicat.

La candidata ultradretana surt com la favorita en la primera volta de les eleccions presidencials franceses, el 23 d'abril, encara que no per guanyar els comicis.

"A Le Pen se li havia notificat la necessitat de cobrir-se el cap per reunir-se amb el muftí, però quan va arribar (a la reunió) va rebutjar fer-ho, tot i les peticions en aquest sentit", ha detallat la institució.

"NO ÉS GREU"

Per la seva banda, Le Pen ha assenyalat que el que ha passat "no és greu", segons declaracions difoses per l'Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN).

"L'autoritat sunnita més alta del món no va tenir aquesta exigència i, per tant, no tinc motius per posar-me'l (ara)", ha afirmat Le Pen, en referència a la seva reunió al Caire el 2015 amb Ahmed al-Taieb, xeic d'Al-Azhar, la institució de referència de l'islam sunnita a tot el Pròxim Orient.

En una entrevista publicada avui pel diari libanès 'L'Orient-Le Jour', Le Pen va afirmar que "cada país té la seva història" i que ella no intenta "imposar el model francès, ja que la laïcitat és un concepte que diversos països interpreten malament".

DES DE DIUMENGE

Notícies relacionades

La candidata presidencial francesa va arribar diumenge a la nit al Líban per a una visita oficial de dos dies, durant la qual ja s'ha entrevistat amb el president del país, Michel Aoun; el primer ministre, Saad Hariri; el ministre d'Exteriors, Iebran Basil, i amb el patriarca maronita (catòlic d'Orient), monsenyor Bechara Raï.

Le Pen és el segon candidat a la presidència de França que visita el país, després d'Enmanuel Macron, que hi va anar al mes de gener.